8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

DTP'li başkana 6 yıl hapis cezası

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bölücü terör örgütü PKK'nın kontör ihtiyacını karşıladıkları, yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla yargılanan Karaçoban DTP İlçe Başkanı Fettah Dadaş ile yeğeni Ersin Dadaş, 6'şar yıl, 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. 

17 Temmuz 2006 tarihinde Jandarma ve emniyet ekiplerinin yaptıkları çalışma sonrasında yakalanan ve mahkemeleri devam eden 2 zanlı, bugün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkarıldı. Tutuksuz yargılanan DTP İlçe Başkanı Fettah Dadaş, mahkemede kendisine iftira atıldığını söyleyerek, suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık Ersin Dadaş ise PKK'nın tehdit etmesi nedeniyle zoraki kontör yardımında bulunduğunu iddia etti. 

Duruşmada, terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen DTP Karaçoban İlçe Başkanı Fettah Dadaş ile örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği belirtilen yeğeni Ersin Dadaş'a karar duruşmasında, 6'şar yıl, 3'er ay hapis cezasına mahkum oldu. 

Duruşma sonrası Ersin Dadaş, yeniden Erzurum H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. DTP Karaçoban İlçe Başkanı Fettah Dadaş'ın ise kararın Yargıtay tarafından onaylanması halinde tutuklanacağı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?