4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

DTP'liler tepki için yürüdü

DTP'NİN KAPATILMASINA ERZURUM'DA DTP'LİLERDEN TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasına tepki gösteren, kapatılan DTP Erzurum İl Başkanlığı üyeleri yürüyüş yaparak basın açıklaması yaptılar.

DTP'liler, Mahallebaşı semtindeki DTP binası önünde toplandılar. Daha sonra Mahallebaşı kavşağında yaklaşık 100 kişilik grup, basın açıklaması yaptı. Kapatılan DTP Erzurum İl Başkanı Medeni Aygül, partilerinin kapatılmasının demokrasiye aykırı olduğunu savunarak, alınan kararın tarihe darbe olarak geçeceğini ileri sürdü. Aygül, partilerin kapatılmasından dolayı hiçbir sorunun çözülmediğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "1990'dan beri bizim yürüttüğümüz siyasal mücadeleye yönelik 6 parti kapatıldı.

Bu kapatılan partilerle, hiçbir şekilde sorunlarımız çözülmedi ve sorunlar ortadan kaldırılmadı. DTP ile hedeflenen amacın da gerçekleşmeyeceğini düşünüyoruz. Özellikle partimizi kapattırarak sesimizi kısmaya, mücadelemizi engellemeye çalışanlar şunu iyi bilmeliler ki; bu kapatmayla ne mücadelemizi sonlandıracaklar, ne de sesimizi kısacaklar. Mücadelemiz daha da büyüyerek devam edecektir. Çünkü biz onurlu bir mücadele veriyoruz. Çünkü biz halktan yana, barıştan yana, özgürlükten yana bir mücadele veriyoruz.

Dolayısıyla bu mücadele; ne yasaklarla, ne baskılarla, ne tutuklamalarla, ne de farklı tehditlerle engellenebilir. Bundan sonra da bu mücadelemiz güçlenerek devam edecektir. Demokrasi mücadelemizi büyük bir kararlılıkla devam ettireceğiz. Başta AK Parti olmak üzere, bütün yetkililere sesleniyoruz. Bu yapılan darbe demokratik mücadeleye, demokratik siyasete yapılmıştır. Bu darbe sizi yarın da vurabilecek bir darbedir. Onun için demokratik bir duruş, özgürlükçü bir duruş sergilemelerini bekliyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından Mahallebaşı kavşağından il binasına kadar yürüyüş eylemi gerçekleştirdi.

Polis çevrede geniş güvenlik tedbiri alırken, yürüyüş olaysız bir sekilde sona erdi.

DTP'NİN KAPATILMASINA ERZURUM'DA DTP'LİLERDEN TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
DTP'NİN KAPATILMASINA ERZURUM'DA DTP'LİLERDEN TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 14:52:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 15:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?