7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Durmak yok, yıkıma devam

DURMAK YOK, YIKIMA DEVAM

Yakutiye Belediyesi gecekondu, maihi inhidamlık evler ve kentsel dönüşüm proje alanlarında yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediye Başkanı Ali Korkut, şehir merkezinin adeta virane bir görünüme sahip olduğunu hatırlatarak “Kent merkezinin temizlenmesi ve modern bir yapılaşma için gecekondular, maili inhidamlık evlerin yıkılarak temizlenmesi gerekiyor. Yakutiye belediyesi olarak bunun ne kadarını başaracağız bilemiyorum, ama biz azimliyiz” dedi.

Haftanın her günü yıkım çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Ali Korkut, “Sanayi bölgesi, Şükrüpaşa, Şehitler mahalleleri, Dağ mahallesi, Hasanibasri, Hacıcuma, Veyisefendi ve merkezdeki diğer mahallelerimizde eski yapılaşma söz konusu. Buralarda evlerin bir bölümü terk edilmiş ve yıkılmaya yüz tutmuş. Yine büyük çoğunluğu çevre için tehlike oluşturuyor. Erzurum Valiliği ve Emniyet müdürlüğümüzün terk edilmiş evlerin yıkılması yönünde talepleri bulunuyor. Bu evler çevre için çeşitli tehlikeleri barındırıyorlar. Aynı zamanda Belediye olarak 5 ayrı bölgeyi kentsel dönüşüm alanı içerisine aldık. Buralarda da ciddi çalışmalar var. Yıktığımız yerlerin bir kısmında TOKİ’nin konut yapması söz konusu. Bazı bölgeleri ise müteahhitlere, kooperatifçilere açıyoruz. Yıkımı yapılacak çok alanımız var, işimiz çok. Görev süremiz içerisinde tamamını yıkamayacağız, ancak önemli oranta temizlik yapacağımıza inanıyorum. Açtığımız bu yol şehir merkezinin modernleşmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Ali Korkut, yıkım için bütün ekiplerin seferber olduğunu hatırlatarak haftanın her günü yıkım çalışması yaptıklarını söyledi. Korkut, Sögütlü sokakta yapılan ve 48 konutun yıkıldığı çalışmalar ile diğer semt ve mahallelerde yapılan yıkımlarda mahalle muhtarı ile hak sahipleriyle birlikte hareket ettiklerini sözlerine ekledi. Korkut, kentsel dönüşüm alanlarında gecekondu veya tapulu hak sahiplerini mağdur etmeyen bir zihniyet güttükleri için rahatça evleri yıkabildiklerini belirtti. Korkut, “Hafızalarda yaşanan olaylı yıkımlar bizim bölgemizde yaşanmıyor. Çünkü biz vatandaşın menfaatlerini en üst seviyede koruyarak iş yapmaya çalışıyoruz” dedi.

DURMAK YOK, YIKIMA DEVAM
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 16:36:00
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 16:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?