4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Duruşma öncesi gerginlik!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrencinin geçtiğimiz yıl Sivas Eğitim-Sen Bürosu'nda ABD aleyhine açtığı karikatür sergisinde gözaltına alınarak tutuklanan 5 kişinin duruşması öncesinde Erzurum'da DHKP-C gerginliği yaşandı. Polis, kendilerini 'Gençlik Federasyonu' olarak tanıtan grubun adliye binası önünde açıklama yapmak istemesine izin vermedi.

Daha önce Erzurum Valiliği'nce alınan karar gereği merkezi yönetim caddesi üzerinde açıklama yapılmasının yasaklandığı Erzurum'da duruşmayı takip etmek için Erzurum'a gelen yaklaşık 100 kişilik grup çevre yolu üzerinde basın açıklaması yaparak, tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören bir grup öğrenci, 15 Mart 2008 tarihinde Sivas Eğitim Sen Şubesi'nde ABD aleyhine bir karikatür sergisi açtı. Sergiyle ilgili olarak inceleme başlatan polis, 23 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonda 28 öğrenciyi gözaltına alındı. Öğrencilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan öğrencilerden Erbil Ç., Mustafa D., İlker E., İbrahim K. ve Ali Ekber K. terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu olarak yargılanan öğrencilerin bugünkü duruşmaları öncesi arkadaşlarına destek vermek için Erzurum'a gelen TAYAD üyesi Gençlik Federasyonu üyeleri ABD aleyhine gösteri yapan öğrencilerin haksız yere tutuklandıklarını öne sürerek serbest bırakılmalarını istedi.

Polisin geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı adliye binası önüne yaklaştırılmayan grup çevre yolu üzerinde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda zırhlı araç, panzer, biber gazı ile donatılmış polisler adliye ve çevresinde güvenlik tedbiri aldı. Basın açıklaması yapan Gençlik Federasyonu üyeleri duruşma sonuna kadar çevre yolu üzerindeki bekleyişlerini sürdüreceklerini açıkladılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 15:06:27
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 15:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?