6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

E-istihdama geçildi

Erzurum İş Kur Müdürü Tacettin Ötügen, e-istihdamın hayata geçirildiğini söyledi.
 
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Valilik Toplantı Salonunda Vali Sami Bulut Başkanlığı’nda yapıldı. Erzurum Sakatlar Derneği, Ilıca Şeker Fabrikası, İl Özel İdaresi, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, ERTAY, DASİDEF, İş – Kur Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinin katıldığı toplantıda, istihdam konuları ele alındı. 

Üyelere çalışmalar hakkında bilgi veren İş Kur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik, sosyal ve teknolojik değişimlere paralel olarak hizmet kapsamı genişletilen İşkur’un, hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek e-istihdamı hayata geçirdiğini belirtti. 

İl Müdürü Ötügen, insan odaklı hizmet anlayışı ile çağdaş teknolojinin tüm olanakları kullanılarak hazırlanan e-istihdam sayesinde kullanıcıların tüm işlemlerini elektronik ortamda 7 gün 24 saat gerçekleştirebileceklerini kaydetti.
İş Kur İl Müdürü Ötügen, “4857 Sayılı İş Kanununun bazı maddeleri değiştirilmiş olup, daha önce özel sektörde yüzde 2 terör mağduru ile yüzde 1 hükümlü çalıştırma zorunluluğu kaldırılmıştır. 

Özel sektörde kontenjan dahilinde istihdam edilen özürlülerin sigorta primlerinin tamamı, kontenjan fazlası çalıştırılan özürlülerin ise sigorta primlerinin yüzde 50’si hazinece ödenecektir. Yine 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa geçici 7’nci maddesi eklenerek ‘18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanlar ile yaş şartı aranmaksızın 18 yaşından büyük kadınların sigorta primlerinin, birinci yıl için yüzde 100’ü, ikinci yıl için yüzde 80’i, üçüncü yıl için yüzde 60’ı, dördüncü yıl için yüzde 40’ı, beşinci yıl için yüzde 20’sinin İşsizlik Sigorta Fonundan karşılanacağı hükmü getirilmiştir.” dedi. 

Aktif işgücü hizmetleri uyum çalışmaları kapsamında İş Kur tarafından 2008 yılı içinde açılması planlanan işgücü yetiştirme kursları hakkında da bilgi veren Ötügen, şunları kaydetti:
İstihdam garantili; Gazetecilik, kaynakçılık nakışçı, web tasarımı, yarı kıymetli taş işletmeciliği, kış sporları malzeme bakım ve onarımı ve büro sekreterliği, kendi işini kurmaya yönelik; iş makineleri operatörlüğü, web tasarımı, meslek edindirme (Özürlü); Web tasarımı. 

ŞU ANA KADAR AÇILAN KURSLAR
Toplantıda 2008 yılının ilk yarısında açılan ve tamamlanan işgücü yetiştirme kurslarını da açıklayan Ötüken, “Özeleştirme sosyal destek projesi kapsamında; satış elemanı, işsizlik sigortası kapsamında; aşçı, bilgisayarlı muhasebe, istihdam garantili; seramik yer ve duvar karosu kaplamacılığı, yapı yalıtımcısı ve yarı kıymetli taş işletmeciliği, kendi işini kurmaya yönelik ise servis elemanı, kat hizmetlisi, modüler mobilya ve aksesuar kullanımı ve yapı tasarımcısı dallarında kurslar düzenlendi.”diye konuştu. 

Toplantının sonunda değerlendirme yapan Vali Sami Bulut, hükümetin altığı kararlar doğrultusunda önemli mesafeler alınacağını bölgeye yatırım yapmak isteyen işadamları bulunduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:23:33
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 16:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?