4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

EBAP'ta yeni dönem başlıyor

Erzurum Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan ve 2008-2008 eğitim öğretim yılında uygulanan Erzurum’da Başarıyı artırma projesinde yeni dönem hazırlıkları tamamlandı.


Vali Sami Bulut, Erzurum Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda projenin amaçları ve hedeflerini anlattı. İlçe Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürleri ve Dershane yöneticilerinin katıldığı toplantıda EBAP ile eğitimde gerçekleştirilen sıçrama ve önümüzdeki yıl yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Toplantının açılış bölümünde konuşan Vali Sami Bulut, proje kapsamında 2009-2010 yılında neler yapılabileceği konusunda değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda ilçe kaymakamları ve milli eğitim müdürlerinin proje çalışmalarına yoğunlaşmalarını istedi. Erzurum’un eğitimde hak ettiği yere gelebilmesi için bu tür çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Vali Bulut, “Başlattığımız proje meyvelerini vermeye başlamıştır. Bugün istediğimiz hedef olmasa da yakaladığımız başarı sıçramasını daha üst seviyelere nasıl taşırız onun çabası içerisindeyiz. Bu konuda milli eğitim müdürlüğü yöneticilerine, okul idarelerine, öğretmenlerimize ve velilerimize önemli görevler düşmektedir” dedi.


33 YENİ OKUL HİZEME GİRİYOR
Erzurum’da eğitime yönelik kamu yatırımlarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Vali Bulut, 2009-1010 eğitim-Öğretim yılı öncesi Erzurum genelinde 33 yeni okulun eğitime başlayacağını bildirdi. Eğitim yatırımlarının yaklaşık 50 milyon TL tutarında olduğunu söyleyen Vali Bulut İl Özel İdaresi bütçesinin de yüzde 20’sinin eğitim yatırımlarına harcandığını bildirdi.


ÖSS YERLEŞTİRMESİNDE TÜRKİYE 2’NCİSİ OLDUK
Vali Sami Bulut, 2008 yılında ÖSS sonuçlarına göre yerleştirme sıralamasında Erzurum’un yüzde 13 oranla 70’nci sırada yer alırken, 2009 yılında yüzde 19.8’lik yerleştirme oranıyla 30’ncu sıraya yükseldiğini bildirdi. Türkiye’de Aydın’dan sonra bir yıl içerisinde en fazla basamak sıçraması yapan ikinci ilin Erzurum olduğunu dile getiren Vali Bulut, bu çalışmalara bu yılda devam ederek eğitim çıtasını üst sıralara taşımak arzusunda olduklarını belirtti.
İlçe kaymakamlarından ve milli eğitim müdürlerinden 8 yıllık zorunlu eğitim konusunda hassas davranmalarını ve okul çağında olan herkesin okula gitmesi için çaba göstermelerini isteyen Vali Sami Bulut, kız çocuklarının da eğitimlerini sürdürebilmeleri için her türlü destek ve yardımın sağlanmasını istedi.
Toplantıda daha sonra Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tarafından projeyle ilgili genel bir değerlendirme yapıldı. Projenin detayları ve yapılan çalışmaları anlatan Budak, başarının okul-öğrenci ve veli arasındaki koordinasyonun sağlanmasıyla elde edilebileceğini, ancak Erzurum’da velilerin genel olarak okul ve öğrencileriyle ilgili olmadığına dikkat çekti.
Yapılan EBAP projesiyle önemli bir hedef yakalanmasa da karamsar tablonun kırıldığını dile getiren Fevzi Budak, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 9 bin 182 Erzurumlu öğrencinin ÖSS’de başarılı olarak çeşitli üniversitelere kayıt yaptırdığını bildirdi.
Proje kapsamında ilçelere de ağrılık verilmesi gerektiğini söyleyen Budak, Çat, Karayazı, Tekman Karaçoban’da Anadolu Lisesi açılması için tekliflerin hazırlandığını ve çalışmalara başlandığını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?