7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ebru sergisi büyüledi

EBRU SERGİSİ BÜYÜLEDİ

Palandöken Belediyesi Kültür- Sanat etkinlikleri kapsamın da hazırlanan Ebru Sergisi büyük beğeni topladı.

Saltukbey İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Murat İspirli, Ahmet Öksüzer ve Ahmet Odacı tarafından hazırlanan Ebru Sergisin de yaklaşık 72 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Saltukbey İlköğretim Okulu Kültür Salonun da düzenlenen açılışa Palandöken İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, Okul Müdürü Bahadır Toraman ile Öğretmenler ve sanatseverler katıldı.

Açılış öncesinde konuşma yapan Ebru Sergisini hazırlayan öğretmenler den Murat İspirli, “Bizim atalarımızdan köklerimizden gelen bir sanatı icra ediyoruz. O Sevgiliye suda mektuplar yazmaya her zaman devam edeceğiz. Bu sergi de maddi ve manevi desteklerini bizler den esirgemeyen Başta Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlara, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Özere, Okul Müdürümüz Sayın Bahadır Toraman ile Bilgi Dağıtım’a, Final Dershanesine, Düzgün Marketçiliğe ve Karadeniz Kebapçısına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Anlamlı bir günün açılışını gerçekleştirmekten mutluluk ve onur duyduğunu ifade eden Palandöken İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, “Klasik Türk sanatları içerisinde en çok ebru’yu seviyorum. O değerler manzumesinin içerisinden süzülüp gelen güzellikleri bize anlatıyor” dedi.

Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin ise,“Sultan Fatih İstanbul’u fethettiğinde yayınlamış olduğu ilk fermanında “Bir şehrin duvarları kültürle örülür” sözüyle harekât eden Sayın Başkanımız Orhan Bulutlar kültür ve sanat alanında büyük atılımlar yapmayı hedefliyor. Bugüne kadar birçok kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptık. Bu sergiye gönül koyan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, sanatçılarımızı canı gönülden kutluyorum” dedi.

Konuşmasının ardından tüm davetlilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirerek eserleri incelediler.

EBRU SERGİSİ BÜYÜLEDİ
EBRU SERGİSİ BÜYÜLEDİ
EBRU SERGİSİ BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 15:13:01
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 15:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?