4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Eczacılar 4 Aralık'ta eylemde!

ERZURUM'DA ECZACILAR ANAHTAR BIRAKTI

Erzurum'daki eczacılar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde eylem yaparak anahtar bıraktılar.

Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) ilaç sektöründe uygulanan tasarruf tedbirlerini protesto etmek amacıyla 4 Aralık’ta düzenleyeceği kepenk kapatma eylemine Erzurum'daki eczacıların da katılacağı açıklandı.

Sağlık harcamalarının 36 milyar TL’ye ulaşması üzerine acil tasarruf önlemleri alan hükümet, özellikle gereksiz muayene olma ve ilaç alımını engellemek için muayene katılım paylarını yeniden düzenlemişti. Sağlık harcamalarında düşüş ve bütçeye soluk getirecek olan uygulamayı hükümet hayata geçirmeye çalışırken, özel hastaneler ile eczacılar eylem hazırlığına başladı.

4 Aralık’ta tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum'da da eczanelerin kepenk kapatacağını anlatan Türk Eczacıları Birliği Erzurum Şube Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş, “Erzurum'da eczacılar olarak biz de kepenk kapatacağız. Fakat şu kritik dönemde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Nöbetçi arkadaşlarımız hizmet verecek. Bizim tepkimiz halkımıza değil. Eczacılar büyük sıkıntı yaşıyor. Kar marjlarımız oldukça azaldı. Yapılan yüzde 70’lik iskontonun büyün yükü bizim üzerimizde. Bu da yüzde 20’lik bir sermaye kaybı demektir. Cirosu 40-50 bin TL’den düşük eczaneler iflasın eşiğinde” dedi.

Eczacılar daha sonra SGK önüne anahtarlarını bırakarak eyleme son verdiler.

ERZURUM'DA ECZACILAR ANAHTAR BIRAKTI
ERZURUM'DA ECZACILAR ANAHTAR BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 12:57:01
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 16:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?