7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Efkan Ala Erzurum'da

BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI EFKAN ALA ERZURUM'DA

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, memleketi Erzurum'da hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte memleketi Erzurum'a gelen Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, doğum yeri olan Erzurum'un Oltu ilçesinde hemşerileri ile bir araya geldi. İlçe girişinde protokol tarafından karşılanan Başbakanlık Müsteşarı Ala, daha sonra ilçede bir dizi incelemelerde bulundu. Oltu Belediyesi'ni ziyaret eden Ala'ya hemşerileri yoğun ilgi gösterdi. Yaya olarak ilçe merkezinde esnafı gezen Müsteşar Ala, halkın sorunlarını dinledi. Tarihi Oltu Kalesi'ni gezen Efkan Ala, parkta oturan gençlerle bir süre sohbet etti. Gördüğü yakın ilgiden dolayı memnun olan Müsteşar Ala, memleketinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

ARAÇ KOVOYU İLE İLÇEYE GELDİ

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Oltu-Narman yol ayrımında Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Demir, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Araç konvoyu eşliğinde ilçeye gelen Efkan Ala, ilçede yapımına devam edilen erkek öğrenci yurdu inşaatı ve ilçe stadyumunda incelemelerde bulundu. Stadyum zemininin sentetik çim olması için girişimde bulunan Ala, sezon sonuna kadar zeminin sentetik çime kavuşmuş olacağını bildirdi. Saat Kulesi ve Oltu Kalesi'ni gezen Ala, daha sonra Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan İbrahim Ziyrek ile bir süre görüştü. İlçeye yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı Ziyrek'e teşekkür eden Ala, ilçeye hizmet noktasında kendisinin de her konuda gereken desteği sağlamaya hazır olduğunu bildirdi. Oltu Çayı'nın temizlenmesi konusunda çalışma yapılmasını isteyen Ala, ayrıca Güzel Sanatlar Lisesi'ne girmeye hak kazanan 2 öğrenciye de destek sözü verdi.

Oltu'nun son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin eğitim üssü olma yolunda önemli bir mesafe kat ettiğini dile getiren Efkan Ala, "Vatandaşımız bize bir emanet verdi. Milletin birçok şeyi gasp edilmiş. Hakları verilmemiş. Bize böyle bir imkan veren milletimize verebileceğimiz bütün imkanları vermeye çalışıyoruz. Millet kendi kararını verebilecek durumda olsun. Sizlerin talepleri çok önemli. Birçok şeyin düzeyini belirleyicidir. Bugün burada aldığımız talepler bunu açıkça ortaya koyuyor" diye konuştu.

Başbakanlık Müsteşarı Ala, daha sonra anne ve babasının da yaşadığı doğum yeri olan Çanakpınar köyüne hareket etti.

BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI EFKAN ALA ERZURUM'DA
BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI EFKAN ALA ERZURUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 12:20:01
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 14:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?