7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Efsaneler Erzurumspor için ter döktü

EFSANELER, ERZURUMSPOR İÇİN TER DÖKTÜ

Kapanmanın eşiğine gelen Erzurumspor’un yaşatılması için Erzurum'a gelen Sadi Tekelioğlu yönetimindeki efsane kadro, Atatürk Üniversitesi stadyumunda bir gösteri maçı yaptı.

Erzurumspor'u 1997 - 1998 futbol sezonunda Süper Lig'e taşıyan kadronun büyük bölümünün yer aldığı gösteri maçına, yaklaşık 5 bin Erzurumlu ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenmesi beklenen ancak golcü futbolcu Coşkun Birdal'ın annesinin rahatsızlığı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen organizasyon bugün gerçekleşti. Son yıllarda zor günler geçiren, geçen yıl maddi imkansızlar nedeniyle maçlara çıkamadığı için 3’üncü Lig’e düşürülen Erzurumspor’u 1997 - 1998 futbol sezonunda Süper Lig’e taşıyan Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu ve yardımcısı Fethi Türkoğlu'nun yanı sıra, kaptan Atilla, Kürşat, Alirıza, Alparslan, Altaycan, Hüseyin, Muzaffer, Zafer, Abdulkadir, Coşkun, İlhan, Atay, Furkan, Günay'ın aralarında bulunduğu efsane kadronun oyuncuları Büyük Erzurumspor Taraftarlar Derneği tarafından görkemli bir törenle karşılandı. Şampiyonluk sevincini yaşadıkları eski kulüplerinin kapanmaması için vefa örneği sergileyen futbolcular, tıpkı şampiyonluk kutlamalarındaki gibi Atatürk Üniversitesi stadyumunda bir Erzurumspor Genç Takımı’yla yaklaşık 5 bin kişilik taraftar topluluğu önünde bir gösteri maçı yaptı.

Şampiyonluk yaşadığı Erzurumspor için düzenlenen bir organizasyona katıldığı için mutlu olduğunu belirten efsane takımın Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, “Buraya geldiğimiz için mutluyuz. İnşallah bizim buraya gelmemiz Erzurumspor’a bir canlılık getirir. Kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan Erzurumspor’un yeniden başarılı günlerine dönmesini istiyorum” dedi.

Efsane kadronun Erzurum'a geliş organizasyonunu üstlenen Muzaffer Bilazer, amaçlarının bir dönem formasını büyük bir gururla giydikleri Erzurumspor'un yaşatılması için gerekli kamuoyunu oluşturmak olduğunu söyledi.

Bir dönem ekmeklerini Erzurumspor kazandıklarını anlatan futbolculardan Zafer Biryol, “Şampiyonluk yaşadığımız Erzurumspor’un bu duruma düşmesi çok acı verici. Öncelikle vali, belediye başkanı, şehrin ileri gelenleri ve vatandaşlar üzerlerine düşeni yaparsa bu takım yeniden Süper Lig’e çıkar” dedi. Futbolculardan Abdulkadir Şakşak ise kapatılmak üzere olan bir Erzurumspor’a değil de şampiyon olmuş bir takımın mutluluğunu paylaşmaya gelmeyi istediğini kaydetti.

EFSANELER, ERZURUMSPOR İÇİN TER DÖKTÜ
EFSANELER, ERZURUMSPOR İÇİN TER DÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 17:35:00
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 17:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?