7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

EGİB Erzurum’un Başkent’teki yeni gücü

Ankara’da 1997 yılında kurulan Erzurum Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) bünyesindeki Erzurumlu Genç İşadamları Birliği (EGİB), Erzurum’un Başkent’teki yeni gücü oldu. 

Yaklaşık bir yıldır Erzurum’un tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen EGİB Eşbaşkanı İşadamı Serkan Yaşar, Dadaşlar diyarını Başkent’te en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını bildirdi. 

Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU) tarafından düzenlenecek olan 2011 Üniversiade Kış Oyunları’nı da kent için önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirten EGİB Eşbaşkanı Yaşar, Doğu Anadolu ve Erzurum’un kaderini değiştirecek olan bu organizasyon için Ankara’dan gereken desteği vermek istediklerini vurguladı. Bu anlamda geçtiğimiz aylarda siyaset dünyasını biraraya getirerek, bir tanıtım toplantısı düzenlediklerini ifade eden EGİB Eşbaşkanı Serkan Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Erzurum başta olmak üzere bölge illerinin milletvekilleri, siyasi partilerin genel başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda Erzurum’un için destek istediklerini söyledi. 

Başkent’te Erzurum için her fırsatta kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını anlatan EGİB Eşbaşkanı Yaşar, “Erzurum’a olan sevdamıza herkesi ortak etmeye çalışıyoruz. 

Bizim amacımız Erzurum’u sadece uzaktan sevmek değil, her fırsatta güçlü bir lobi oluşturmak. Yüze yakın üyesiyle EGİB’in kalbi sadece Erzurum için atıyor. Bunun için tüm hemşehrilerimizin gönülden desteğine ihtiyacımız var” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:26:09
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 18:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?