6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Eğitim-Sen istişare toplantısı

Erzurum'da düzenlenen Bölge İstişare Toplantısı'na katılan Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Türkiye genelinde 100 bin öğretmen açığının bulunduğu belirtti.

Türk Eğitim Sen 1. Bölgesel Eğitim ve Strateji Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. Palandöken'deki Palan Oteli'nde düzenlenen toplantıda, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasının Türkiye'nin ayıbı olduğunu öne sürdü. Eğitimde kalitenin ancak kadrolu öğretmenler ile sağlanabileceğini belirten Kocakapan, şöyle konuştu:

"Ayda 300-400 YTL maaş verilen ücretli öğretmenin ne kadar eğitime katkısı olabilir? Ülkemizde 150 bin öğretmen açığı mevcut. Şubata kadar 100 bin kadrolu öğretmen ataması yapılsın. Şubattan sonra da 50 bin öğretmen atansın. Ülkenin kadrolu öğretmene ihtiyacı var. Sözleşmeli, ücretli öğretmenler ile eğitimin kalitesi yükseltilmez, aksine aşağı seviyeye çekilir."

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Müfit Bayraktar da sendikalarına ve üyelerine karşı ismi konmamış bir baskının varlığını ileri sürdü. Bayraktar, mesleki, ekonomik ve özlük haklar konusunda mücadele etmesi gereken bazı sivil toplum örgütlerinin bölücülük yaptığını iddia ederek bunun asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Toplantı daha sonra basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?