9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Eğitim ve hizmet binnasının temeli atıldı

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eğitim ve Hizmet Binası'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Gez Mahallesi Gümrük Binası yanında inşa edilen ve önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan 425 metrekarelik alana kurulacak olan hizmet binası ve eğitim merkezi bodrum dahil 9 kattan oluşacak. Temel atma törenine, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, alt kademe belediye başkanları, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Bendevi Palandöken, çevre illerden gelen birlik başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak binanın önümüzdeki yıl sonunda hizmete açılmasının planlandığını, binanın yaklaşık 2 trilyon liraya mal olacağı kaydetti. Binanın ilk 3 katının işyeri olarak kullanılacağını, bir katının kongre salonu olacağını, diğer katların da meslek odalarına tahsis edileceğini ifade eden Fırat, yıllardır hayalini kurdukları böyle bir binanın temelini atmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. 

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ise konuşmasında esnaf ve sanatkarın toplumun temel direği olduklarını vurgulayarak, bölgeye hitap edecek bu eğitim merkezi ve hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Bendevi Palandöken de, esnaf ve sanatkarların ülkenin dinamosu olduklarını belirterek, ülke ekonomisine katkı sağlayan esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunların bir an önce son bulmasını temenni etti. 

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua edildi. Eğitim ve hizmet binasının temeline, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Bendevi Palandöken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından butona basılarak ilk harç konuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 16:52:24
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 17:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?