7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Eğitim yuvası gibi

Dadaşkent Belediyesi sosyal faaliyetler kapsamında düzenlediği kurslar ilgi görüyor.


Belediye binasında düzenlenen bilgisayar, okuma yazma ve anne çocuk eğitimi başta olmak üzere takı tasarım, el sanatları, biçki, dikiş-nakış, makine nakışı, halı dokuma ve halk oyunları kurslarına belde sakinleri büyük ilgi gösteriyor.Halk Eğitim Merkezi’nin öğretmen desteğiyle düzenlenen kurslar sonunda katılımcılara sertifika veriliyor.

Kurslara gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, rutin hizmetlerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin de belediyelerin asli görevleri arasında yer aldığını ifade etti.4,5 yılda yaklaşık bin kursiyere sertifika verdiklerinin altını çizen Başkan Yaylalı;“Kursları düzenlemekteki amacımız beldemizdeki gençlerin hem meslek sahibi olmalarına, hem de aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak. Ayrıca genç kızlarımız burada aldıkları eğitimle ve yaptıkları çalışmalarla çeyizlerini hazırlıyorlar. Meslek edindirme anlamındaki kurslarımıza gençlerimizin gösterdiği yoğun ilgi memnuniyet verici.” dedi.

MESLEK EDİNDİRME VE EĞİTİM KURSLARI
Bilgisayar ve okuma yazma kurslarına ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Yaylalı, “Yaşadığımız bilim ve teknoloji çağının olmazsa olmalarından olan bilgisayar kursuna gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. Kurslara katılan gençlerimiz bilgisayar öğrenmelerinin yanında kurs sonunda sınava tabii tutularak, Milli Eğitim onaylı sertifika sahibi oluyorlar. İşsizliğin boyutunun büyüdüğü ilimizde bilgisayar gibi büyük bir nimeti kullanmayı öğrenen gençlerimizin de istihdama katkı sağlayacak duruma gelmelerine yardımcı oluyoruz.” diye konuştu.


Yaylalı;“Şunu biliyoruz ki, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmenin yolu eğitimli ve nitelikli insanlar yetiştirmekten geçer. Bu nedenle açtığımız kursları meslek edindirme ve eğitime yönelik kurslar olarak ikiye ayırarak, topluma yararlı, çalışan ve üreten bireyler yetiştirme gayretindeyiz. Yaptığımız çalışmalarla bu hedefimize de koşar adımlarla yürümenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bu yaz sezonu ile birlikte bine yakın kursiyere sertifika verdiklerine işaret eden Yaylalı, önümüzdeki günlerde yaz sezonunun sertifika törenini de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 13:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?