6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Eğitimci veli işbirliği

Erzurum'da 40 yıldır eğitime hizmet veren 50'nci Yıl İlköğretim Okulunu yenilemek için yönetim, öğretmen ve veliler temizlik seferberliği başlattı.


Gecekondu bölgesindeki Aziziye Mahallesi'ndeki 18 derslik, 350 öğrencisi bulunan 50'nci Yıl İlköğretim Okulunda saat 08.00 ile 14.30 arasında eğitim- öğretim yapılıyor. Paydos zilinin çalması ile birlikte müdür, 23 öğretmen ve bazı veliler, okulda boya, badana, temizlik için kolları sıvıyorlar.


Devlete tek kuruş yük olmadan okullarını pırıl pırıl yapmayı hedeflediklerini anlatan okul yöneticileri, "Okulumuzun içi ve dışı çok kötü durumdaydı. Öğretmenler olarak kendi aramızda topladığımız paralarla boya, temizlik maddesi ve malzemeler aldık. Öğretmenlerimiz, paydos zilinin çalması ile birlikte sınıflarında boya badana, veliler temizlik çalışması yapıyor. Eğitim-öğretimi aksatmadan her gün iki sınıfı onarıyor ve temizliyoruz" dediler.


Okuldaki çalışmalara katılan 3 çocuk annesi Gönül Çimen ise "Okulun durumu içler acısıydı. Yönetim böyle bir uygulama başlatınca biz de destek olduk. Bizlerde iftar sonrası okulda temizlik yapıyoruz. Boya ve diğer giderlerin öğretmenler tarafından karşılanmasına üzüldük. Eğitime gönül vermiş yardımseverlerin okulumuza yardım ellerini uzatmasını bekliyoruz" dedi.


Dersten sonra fırça ile okulu boyamaya başlayan matematik öğretmeni Burcu Tosun ise "Hem eğitim, hem de boya işleri oldukça yoruyor. Ama eve gittiğimizde öğrencilerin ne kadar mutlu olacağını düşündükçe tüm yorgunluğumu unutuyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:39:05
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 11:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?