4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Eğitimde ABD ile işbirliği

Erzurum Valiliği ile ABD Arkansas Üniversitesi arasında yaz okulu protokolü imzalandı.

Sosyal, fen bilimleri ve İngilizce eğitimini içeren Yaz Okulu Eğitim Uygulamasının hayata geçirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla hazırlanan protokolü Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve ABD Universty of Arkansas At Lıttle Rock (Ulalr) Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak imzaladı.


Yapılan protokole göre, ilk yıl pilot okul olarak seçilen İbrahim Hakkı Fen Lisesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 15-18 yaş arasındaki lise öğrencilerine 40 gün eğitim verilecek.
Erzurum Valiliği adına protokole imza atana Vali Yardımcısı Mehmet Gök, amaçlarının Erzurum’daki ortaöğretim öğrencilerinin Sosyal – Fen Bilimleri ve İngilizce öğretimi alanlarındaki eğitimlerine ve iki ülke öğrencileri arasındaki iletişime katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Gök; “Katılımcı öğrencilere, dünyadaki bilimsel gelişmeleri takip edebilecek düzeyde İngilizce yeterliliği kazandırmak, Katılımcı öğrencilerin bilgisayar bilimi üzerine üst düzeyde ders veren bilim adamlarından teorik ve pratik bilgi edinmelerini sağlamak, Gelecek yıllarda fen bilimleri alanında da eğitim vermek üzere çalışmaları başlatmak, Yaz okulu eğitim sonunda ileri derecede başarılı öğrencilerin ilgili üniversitede eğitim görmelerine imkan tanımak, Tanıtım ağırlıklı ziyaret ve geziler yaparak, öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlamak, Fen, matematik ve bilgisayar bilimlerine yönelik eğitim veren okullarda ve kamu kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin belirlenen eğitim ihtiyaçları doğrultusunda hizmet içi kurslar yolu ile eğitilerek yeterliliklerini arttırmak ve geliştirmek ve öğretmen ve öğrenci motivasyonlarının arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla söz konusu üniversite ile bir protokol imzaladık. 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel kanunu ile 3797 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un ilgili hüküm ve esaslarına dayanılarak hazırlanan protokole göre tarafların birbirlerine karşı yükümlülükleri bulunmaktadır.

Yaz okulu uygulamasına devam ederek eğitimin tamamlayanlara Yaz Okulu Kurs Bitirme Belgesi verilecektir. Bu protokol 5 yıl geçerli olacaktır. Eğitimler sabah saat 09.00 – 12.30 arası ders, öğleden sonra ise saat 19.00’a kadar yabancı öğretmenler eşliğinde tarihi ve turistik mekanların gezilmesi şeklinde olacaktır. Böylece öğrenciler ciddi anlamda İngilizce pratik yapma şansı yakalayacaktır. 28 Haziran 2009 tarihinde başlayan eğitimler 9 Ağustos 2009 tarihine kadar devam edecektir.”dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?