7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Eğitimde aslan payı 4 ilçeye

EĞİTİMDE ASLAN PAYI 4 İLÇEYE...

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) okur - yazar olmayan kişi sayısını 70 bin olarak açıkladığı Erzurum’da, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Sosyal Destekleme Programı’ndan (SODES) onaylanarak 6 milyon lira kaynak aktarılan Okul Geliştirme Projesi’nde aslan payı 4 ilçeye aktarılacak. Karayazı, Karaçoban, Hınıs ve Tekman’a milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek 4 milyon lira ile okullar yenilecek, okuma- yazma bilmeyenlere yönelik kurslar düzenlenecek.

Erzurum Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyo - ekonomik olarak geri kalmış ilçelerinde okur - yazar sayısını arttırarak eğitime katkıda bulunmak amacıyla Okul Geliştirme Projesi’ni (OGP) hayata geçirdi. Valilik Proje Ofisi tarafından hazırlanan, DPT ve SODES tarafından onaylanan Okul Geliştirme Projesi kapsamında gelen 6 milyon lira, Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına aktarıldı.

Okuma - yazma bilmeyen kişi oranının yüksek olduğu Karaçoban, Tekman, Hınıs ve Karayazı ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen 4 milyon lirayla, ilçe ve tüm köy okullarına 10 bin liralık kaynak aktarılacak. Projeyle okulların fiziki görünümleri yenilenirken, öğrencilerle okuma yazma bilmeyenlere yönelik sosyal, kültürel ve eğitim kursları düzenlenecek. OGP kapsamında Erzurum’a gelen 2 milyon lira Milli Eğitim Müdürlüğü ile Oltu, Pasinler, Tekman, Tortum, Uzundere, Köprüköy, Şenkaya, Aşkale, Aziziye ve Çat’ta kullandırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 10:58:00
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 11:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?