4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Eğitime Mehmetçik desteği

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri kapsamında: 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında Karayazı’da açılan “Mehmetçik Dershanesi”nde kapanış töreni düzenlendi. Kursta 58 öğrenci ÖSS’ye hazırlandı.


Törene Karayazı Kaymakamı Sayın Mehmet Akif Celep, Erzurum İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Erkol, Karayazı Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Yüce, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ebubekir Orhan, öğrenciler ve velileri katıldı.


Karayazı Mehmetçik Dershanesinde dokuz aylık süre içerisinde toplam 58 öğrenciye, konusunun uzmanı 6 yedek subay öğretmen tarafından, 510 saati hafta sonu, 680 saati hafta içi olmak üzere toplam bin 190 saat Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) hazırlık kursu verildi. Kurstan faydalanan öğrencilerin kursa başlamadan önce yapılan deneme sınavlarında almış oldukları sınav puanı ortalaması: sayısalda 155’ten 203’e, sözelde 151’den 217’ye, eşit ağırlıkta ise 160’dan 215’e yükseltildi.


Dershaneden istifade etmeleri sağlanan öğrencilere sınava hazırlık kursunun dışında, temel rehberlik hizmetleri ile psikolojik yardım ve destek sağlandı.
Kapanış töreninde öğrenciler adına konuşan Mizgin Şaka, kurstan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, önümüzdeki yıllarda da aynı uygulamanın devam etmesini istedi.


Her öğrencinin hayalinde olduğu gibi, kendisinin de hayalinde üniversite sınavını kazanmak olduğunu belirten, Mizgin Şaka, “Bu sınava çalışma ortamı arayışı içerisindeyken; Mehmetçik Dershanesini duydum. Mehmetçik dershanesini ilk duyduğumda ne olduğunu, nasıl bir sistemle karşılaşacağımı bilmiyordum. Bir nevi imkansızlıklarım beni sürüklediği ortamda biraz olsun faydası olur düşüncesiyle dershaneye kaydımı yaptırdım.Ama inanın hayal bile edemeyeceğim bir ortamla karşılaştım. Sanki bize okullarda hep söylenen, öğretmenlerimizin tavsiyelerde bulunduğu markalı, ünlü dershanelerdeymişim gibi bir düzen, disiplin ve sistem içinde kendimi buldum.

Şahsım olarak üniversite hazırlık kapsamında Mehmetçik Dershanesinde geçirdiğim günlerimin her bir dakikasından faydalandım. Önceleri asker elbiseleri ile üniforma içerisinde gördüğüm öğretmenlerimin bende yarattığı şaşkınlık, onların üniforma altındaki gerçek mesleklerinin bizlerin okulda ve dershanelerde karşımıza çıkan öğretmenlerimizle aynı olduğunu anlayınca yerini heyecan ve gurura bıraktı.

Onların hem nöbet tutup askerlik hizmeti yaptıklarını hem de hafta içi ve hafta sonları gelerek bizlere, gönüllü olarak ders anlatmalarını, en az bizim kadar heyecanlı ve hatta daha şevkli olduklarını görmem bende bu sınavı kazanma azmimi körükledi. Arkadaşlarımın da benimle aynı düşünce içerisinde olduğunu hissederek onların adına da konuşuyorum. Üniversite sınavını kazanmamızı hem kendimize olan güven ve inancımız, hem de bizim için her türlü fedakarlığa katlanan öğretmenlerimize olan saygımız gereği olduğuna tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.
Törende ayrıca kurs süresince başarılı olan öğrencilere törene katılan protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?