4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 10. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu sona erdi.


Palandöken Palan Otel`de yapılan ve üç gün devam eden bilgi şöleninde, yurt içinden ve yurt dışından yerli ve yabancı bilim adamlarının katıldığı 300 ekonomist, ekonometri ve istatistiği tartıştı.


Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan, sempozyumun çok başarılı geçtiğini, çağdaş ekonomi biliminin gelişmesine ve bilginin yayılmasına önemli katkılar sağladığını söyledi. Orhan, sempozyumda, güncel bazı ekonomik sorunların da ele alındığını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.


Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü tarafından bu yıl 10.`su düzenlenen sempozyuma, ABD`den 4, Yeni Zellanda`dan 1, Azerbaycan`dan 3 bilim adamıyla birlikte 300 bilim adamı katıldı.
Sempozyumun kapanış oturumuna Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz da katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 15:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?