7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

El Arabia Çintimar’a konuk oldu

EL ARABİA ÇİNTİMAR’IN EVİNE KONUK OLDU

El Arabia Televizyonu temsilcileri Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın evine konuk oldu. Fatih Çintimar ve eşi Nur Çintimar ile söyleşi yapan ekip, programda aile bireylerinin spor yaşamını ele aldı.

Program yapımcısı Khozama Osmat, Nur Çintimar ile spor ve ev yaşamı üzerine konuştu. Eşinin geçmişte sporda önemli çalışmalara imza attığını belirten Nur Çintimar, “ Eşim geçmişte spor alanında önemli başarılara imza attı. Madalya ve ödülleri bu başarıların en iyi göstergesi çocuklarımın da spor alanında babaları gibi kendilerini ispatlamalarını ve başarılı olmalarını istiyorum” dedi.

HİLAL ÇİNTİMAR SPOR YAŞAMINI ANLATTI

Fatih Çintimar’ın kızı 9 yaşındaki kızı Hilal Çintimar’da babası gibi başarılı bir sporcu olmak istediğini belirterek, amcalarının tümünün sporcu olduğunu kaydetti.

Özellikle Jimnastik alanına ilgi duyduğunu belirten Çintimar, spora ilgisinin babası sayesinde geliştiğini ifade etti.

Khozama Osmat’ta isminin anlamını sormayı ihmal etmeyen Hilal Çintimar, samimi tavırlarıyla program yapımcısının da beğenisini kazandı.

SPORCU SAYISI ARTIYOR

Spor yaşamını anlatan Çintimar ildeki spor çalışmalarına da değindi. İldeki sporcu sayısını artırmak için yoğun gayret içersisinde olduklarını kaydeden Fatih Çintimar, “2011 Universiade Erzurum için büyük bir fırsat. Sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Erzurum sporda marka il olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hedefimiz 2012 ve 2016 olimpiyatlarına Erzurum’dan azami ölçüde sporcu yetiştirerek, onları olimpiyat kadrosuna vermektir. Altı yıl önce göreve geldiğimde Erzurum’da toplam lisanslı sporcu sayısı bin 600’dü. Bugün bu rakamı 25 bine çıkarttık. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attık ve bir yıl içinde tam 540 sporcumuz ülkemizi temsil ediyor, bu çok büyük bir başarı. Türkiye'de il dışına en fazla sporcu gönderen iliz. Biz göreve geldiğimize kurumda sadece iki tane kadrolu antrenör vardı ve ikisi de masa tenisi antrenörüydü. Bugün kurumumuzda kadrolu ve sözleşmeli çalışan antrenör sayısı 50’yi buldu” dedi.

Khozama Osmat’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Erzurum’un sporla kalkınma fırsatı yakaladığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 18:47:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 09:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?