4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Elektrik direkleri kaldırılacak

Erzurum ve özellikle İspir, Tortum Oltu, Çat gibi ilçe yollarını da içine alan bölünmüş otoyol projesinde önemli bir engel olarak görülen elektrik şebekelerinin sorunu, Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ’ın çalışmaları sonucu ortadan kalkıyor.


Edinilen bilgiye göre, Erzurum ve ilçeleri için planlanan bölünmüş yol yapım çalışmaları sırasında, yol ortasında kalan elektrik direklerinin ve şebekelerinin deplase edilmesine yönelik projeler, Aras Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından bir süre önce hazırlanarak TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Keşif bedeli olarak belirlenen tutarın tamamına yakınının Erzurum Milletvekili ve Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ’ın çalışmaları sonucu temin edilerek TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Aras Elektrik A.Ş. ye tahsis edildiği bildirildi.
Projenin gecikmesini engelleyen ve bundan önce de yaptığı çalışmalarla Erzurumlunun takdirini kazanana Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, yaptığı açıklamada, “Bu yollar birçok hemşehrimizin hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve de maddi kayıplara neden olmuştu. İnsanımızın huzur içinde seyahat edebileceği yollar yapmak gerekiyor. Milletvekili arkadaşlarımızın da çalışmalarıyla projede gerekli olan ödeneğin büyük bir kısmını sağladık. En kısa sürede bu projeyi bitirerek vatandaşımızın korkulu rüyası haline gelen tek şeritli ve bozuk bir yapıya sahip olan bu yollardan kurtularak çağdaş ulaşım olanaklarından en güzel şekilde faydalanacağız. İhale sürecinde hiçbir ödenek sıkıntısının yaşanmayacak olması projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesini sağlayacaktır. Erzurumlumuza ve bölgemize hayırlı olur inşallah.” dedi.


Bakan Akdağ, ayrıca gelinen noktada Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilen ve şehir merkezinde imar uygulanan yerleşim yerlerinde bulunan enerji nakil hatlarının da kısa bir süre sonra yeraltına alınması işleminin tamamlanacağını hatırlatarak, Aziziye belediyesi sınırları içerisinde kalan Ilıca bölgesindeki enerji nakil hatlarının yeraltına alınması yönünde yapılacak olan ihaleleri de yakından takip edeceklerini dile getirdi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, son olarak şunları söyledi: “Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü ilimizde artık enerji sıkıntısı yaşamamaya gayret ediyoruz. Şahsım ve diğer milletvekili arkadaşlarımız Erzurum’un bu sorununu en kısa sürede çözmek için çaba sarfediyoruz. Trafolarımızı yenileyip, nakil hatlarımızı yeraltına çekerek hem kentimizi modernleştirmeye çalışacağız hem de görüntü kirliliğine son vereceğiz.”

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?