6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Elkaz'ın panik atağı

9 çeşit hastalık taşıyan ve çok miktarda ilaç kullanan İsmail Elkaz, panik atak nedeniyle tedavi göreceği hastaneye gidemiyor.


İsmail Elkaz, "Çocuk Esirgeme Kurumu'nda çalışıyordum. Panik ataktan dolayı 9 tane hastalık var. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nden 1 ay rapor aldım. Memleketim Erzurum'a geldim. Tekrar tedavi için Erzurum'dan Manisa'ya gidemedim. Bu raporlarımdan da belli. Panik atak sebebiyle arabaya binemiyorum. Erzincan'a kadar gidiyorum. Panik geliyor, tekrar Erzurum'a dönüyorum. 3 sefer bilet aldım, 3'ü de yandı. Daha sonra aradan 2 ay geçti. Beni işten attıklarını duydum. Kimliğim hastanede rehin alındı.


Artık bundan sonra konuşmama kararı aldım. Kimseyle konuşmayacağım. Kendimi eve kapatacağım. Sadece ilaçlarımı kullanacağım. Açlık grevine başlayacağım" dedi.
Erzurum'un Ilıca ilçesinde yaşayan ve behçet, kemik erimesi, kronik akciğer, Koah, panik atak, manik atak, perikardit, beyin damarlarında daralma rahatsızlıkları bulunduğunu söyleyen İsmail Elkaz, 3 kez mide ve bağırsak ameliyatı oldu. Hastalıkları sebebiyle günde yaklaşık 100 değişik ilaç kullanıyor. Hastalıklarının tedavisi için kredi kartıyla borçlanan İsmail Elkaz, ilaç ve değişik masraflar sebebiyle yaklaşık 20 bin YTL kredi kartı borcu bulunduğunu, maaşının da hacizli olduğunu anlattı. Maaş aldığı dönemlerde 750 YTL maaşından ancak 200 YTL'sinin kaldığını kaydeden Elkaz, şimdi maaş alamadığını söyledi. 2 çocuğu bulunan İsmail Elkaz, komşularının yardımıyla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 13:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?