8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Elvan sevince boğdu

ELVAN ERZURUM'U DA SEVİNCE BOĞDU

Haftalarca Erzurum Palandöken’de kamp yaparak Avrupa şampiyonasına hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde selden kıl payı ile kurtularak Barcelona’ya uçan Elvan Abeylegesse 10 bin metrede Avrupa Şampiyonu olurken, Erzurumluları da sevince boğdu.

Erzurum’da Avrupa Atletizm Şampiyonasına hazırlanan Milli atlet ve Türkiye’nin gurur kaynağı Elvan Abeylegesse, 10 bin metre yarışlarından birinci olarak tarih yazdı ve Türkiye’nin yanı sıra Erzurum halkını da sevince boğdu.

Erzurum’da haftalarca kalan ve Palandöken’de kamp yapan Milli atlet Elvan Abeylegesse’nin tarihi başarısı Erzurum’da da büyük bir yankı buldu. Çünkü Milli atlet Erzurum’da yaptığı kamp sırasında selden kıl payı ile kurtulmuştu. Aşırı yağan yağmur sonucunda meydana gelen sel Palandöken Dağı’nın eteklerinde Milli Atlet Elvan Abeylegesse’yi oldukça zor durumda bırakmıştı. Avrupa Şampiyonu Elvan, selden iş makinaları ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın gayretleri sonucu selden kurtarılarak, İspanya’nın Barcelona kentine uğurlanmıştı.

10 BİN METREDE AVRUPA ŞAMPİYONU

Palandöken’de yoğun bir kamp dönemi geçiren Milli Atlet Elvan Abeylegesse, İspanya'da devam eden Avrupa Büyükler Atletizm Şampiyonasında 10 bin metrede rakiplerine fark atarak Avrupa şampiyonu oldu ve ülkemizin en büyük gurur kaynaklarından biri oldu. Milli gururumuz Elvan Abeylegesse Barcelona'da Bayanlar 10 bin metrede 31.10.24'lük derecesiyle zafer elde etti ve Avrupa şampiyonu oldu. Elvan bu başarısı ile Erzurum’un ideal bir kamp merkezi olduğunu da kanıtlamış oldu. Avrupa Şampiyonu Milli atlet Elvan Abeylegesse,yarış sonrası Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, ülkemize böylesi bir gururu yaşattığı için tarif edilemez bir sevinç yaşadığını belirtti.

Elvan Abeylegesse, ''Çok mutluyum. Antrenörümle çok güzel bir hazırlık yaptık. Herkes moral verdi. Rakiplerin güçlü olmasından ve rüzgardan dolayı yarış öncesi biraz korktum. Allah emeklerimin takdirini verdi. Hep gümüş alıyordum, bugün altın aldım. Çalışıp, kazandığım için çok mutluyum'' dedi.

ERZURUM’DAN ŞAMPİYONLUĞA

Avrupa şampiyonu olan Elvan Abeylegesse’nin şampiyonluk macerası Erzurum’da başladı. Kamp yaptığı Palandöken’de oluşan selden kıl payı kurtulan Elvan, anlamlı bir şampiyonluğa imza atmanın gururunu yaşadı.

Barcelona'ya gelmeden önce Erzurum’da selden kaynaklanan bir sorun yaşayan Elvan, ''Altın madalya ile birlikte stresimi attım. Ama selde yaşadığım korkuyu hala atamadım''şeklinde konuştu.

Erzurum’da yaptığı kamp sayesinde 10 bin metrede Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Elvan, Erzurum halkını da sevince boğdu.

ÇİNTİMAR SEVİNCİMİZ İKİYE KATLANDI

Milli atlet Elvan Abeylegesse’nin 10 bin metrede Avrupa şampiyonu olmasının Erzurum’da sevincin ikiye katlanmasına neden olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Elvan, ilimizde uzun süre yükseklik kampı yaptı ve kampın son gününde talihsiz bir an yaşadı. Kendisini selden zor kurtardık. O da bu atmosfer altında çıktığı bir yarış sonrasında Avrupa şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Hem Avrupa şampiyonu olduğu için sevindik, hem de ilimizde şampiyonaya hazırlandığı ve böylesi büyük bir zafere imza attığı için sevindik. Yani Türkiye Elvan’ın büyük başarısına alkış tuttu. Ancak biz Erzurumlular Elvan’nın Avrupa şampiyonluğuna daha çok sevindik, çünkü sevincimiz ikiye katlandı” dedi.

ELVAN ERZURUM'U DA SEVİNCE BOĞDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 15:43:01
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 15:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?