7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Emanet' pakette 24 mermi çıktı

ERZURUM Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine baskın düzenledikleri işyerinde bomba yapımında kullanılan bazı malzemeler ile 24 mermi ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan Fırat Yıldırım, “O paketi ben emanet almıştım. İçinde ne olduğunu bilmiyordum” dedi. Yargıç karşısına çıkarılan Yıldırım tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Polis ekipleri önceki gün Cumhuriyet Caddesi'ndeki Çaykara İş Merkezi'nin 5'inci katında askeri malzeme satan Fırat Yıldırım'a ait işyerinde arama yaptı. Aramalarda 1 poşet içinde 24 mermi, bomba yapımında kullanılan bazı malzeme ve kapsüller ele geçirilirken, İstihbarat Binbaşı Mızra Beyoğlu adına düzenlenmiş sahte kaşe bulundu. Poşeti tanımadığı bir kişinin emanet bıraktığını öne süren ve gözaltına alınan işyeri sahibi Fırat Yıldırım, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgulama ardından bugün adliyeye gönderildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıkarılan Fırat Yıldırım, “Bir müşterim poşeti ‘daha sonra gelip alacağım’ diyerek emanet bırakmıştı. İçine bakmadım ve öylece dolaplardan birine bıraktım. İçinde böyle şeyler olduğunu bilseydim emanet almazdım” dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 06:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?