6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Emek Platformundan basına destek

Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı sebebiyle Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde biraraya gelen Erzurum’daki sendika temsilcileri , yerel basına destek olacaklarını belirttiler.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya Türk-İş 9.Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, Kamu-Sen Temsilcisi Müfit Bayraktar, Memur-Sen Genel Sekreteri Elimdar Aydemir, Hak-İş Sendikası’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Erol Aksakal, KESK Erzurum temsilcisi ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Kemal Yılmaz ile bu sendikalara bağlı 11 sendikanın şube başkanı katıldı.
Emek Platformunu oluşturan sendika başkanlarına Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Daire Kanun Tasarısı hakkında bilgi veren DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, tasarının bu şekilde yasalaşması halinde yerel basının kalmayacağını ve 10 binden fazla çalışanın da işsiz kalacağını söyledi. Cemiyet olarak yaşanan sıkıntıyı Türkiye ve Erzurum gündemine taşıdıklarını anlatan Özsoy, yerel basına destekleri için Emek Platformu başkanlarına teşekkür etti.

Toplantıda tek tek söz olarak yerel basına desteklerini açıklayan Emek Platformunu oluşturan sendika başkanları, her konuda destek olacaklarını bildirdiler.
Yerel basının susmaması gerektiğini söyleyen Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, “Yerel basın bizim sesimiz, kulağımız. Biz bu konuda hazırlanan tasarının bir daha gözden geçirilmesini ve yerel basınla ilgili bölümünün çıkarılmasını istiyoruz. Emek Platformu olarak ve Türk-İş olarak her zaman basınımızın yanındayız. Gerekirse onlarla ekmeğimizi paylaşmaya hazırız.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?