9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Emekli Müdür Nene Hatun'un mezarında

Sözde Ermeni ve Pontus Soykırımı'nı protesto etmek amacıyla Ankara'dan Erzurum'a kadar yürüyen Emekli Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, Erzurum'da Yanıkdere Şehitliği ve Nene Hatun'un mezarını ziyaret etti. 

41 günlük yürüyüşün ardından önceki gün Erzurum'a gelen emekli Emniyet Müdürü Sapmaz, bugün de milli kahraman Nene Hatun'un Aziziye Tabyaları'ndaki mezarını ziyaret edip çiçek bıraktı. Mezar başında dua eden Sapmaz, daha sonra Şehitler Mahallesi'ndeki Yanıkdere Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti. 

Nene Hatun'un 1977-78 Osmanlı-Rus Harbi'nde Aziziye Tabyaları'nda genç bir kızken Rus askerleriyle göğüs göğse çarpışarak, Türk kadınının savaşçılık ruhu ve asaletini dünyaya tanıttığını belirten Sapmaz, "Nene Hatunumuzu rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün Filistin'de yaşanan katliamları görmeliyiz ve topraklarımıza sahip çıkmalıyız. Dadaşlar Erzurum'u terk etmesin. Tarlalarını, arsalarını, evlerini satmasınlar. Eğer buraları terk ederlerse bundan 20-30 bilemediniz 50 yıl sonra buraları gelip ziyaret dahi edemezler. Çünkü bu mezarlar belki o gün olmayacak. Bunun için topraklarımıza bugün sahip çıkmalıyız" dedi. 

Sapmaz, daha sonra 11 ve 12 Mart 1918 tarihlerinde 5 bin Erzurumlu'nun katledildiği Yanıkdere Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitlik anıtına çiçek bıraktı. Burada çocuklarla sohbet eden Sapmaz, onlara Nene Hatun'u sordu. Çocukların tanımadığı Nene Hatun hakkında bilgi veren Sapmaz, "Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Bunları bilmezsek geleceğimiz karanlık olur" diye konuştu. 

Emekli Emniyet Müdürü Sapmaz, daha sonra Trabzon'da yürüyüşünü tamamlamak üzere Erzurum'dan ayrılarak Artvin iline hareket etti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 15:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?