4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Emlak vergisi fiyatları belirlendi

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde belediye, emlak birim fiyatlarını mahalle muhtarlarıyla beraber belirledi.


Yakutiye ilçesi sınırlarında yeni dönem emlak birim fiyatlarını belirlemek isteyen belediye yönetimi, 85 mahalle muhtarıyla toplantı yaptı. Belediye yemekhanesinde düzenlenen toplantıya başkan vekili Ayhan Özsağlıcak, başkan yardımcısı Ferhat Mergan, Muhtarlar Dernek Başkanı Nevzat Tunga, 85 mahallenin muhtarı ve belediyenin ilgili birimlerinin yöneticileri katıldı.
Yakutiye İlçe Belediye Başkan Vekili Ayhan Özsağlıcak, çalışmalarında muhtarları yanlarında görmek istediklerini söyledi. Özsağlıcak, “Yakutiye Belediyesi olarak her mahalle, semt ve cadde için ayrı ayrı değerlendirme yaptık. Bu çalışmalarımızı bir dosya haline getirerek muhtarlarımıza sunduk. Muhtarlarımız belirlenen değer fiyatları inceleyerek varsa itirazlarını belirttiler. Böylece ittifak ederek belediye sınırlarımız içerisinde yeralan semt, sokak ve caddelerin değerine göre emlak vergisine konu birim fiyatları belirledik.”dedi.


Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Mergan da 2010 yılından itibaren uygulanacak olan emlak vergisine dair birim fiyatların belirlenmesinde halkı ve belediyeyi karşılıklı olarak düşünerek çalışma yaptıklarını söyledi.


Yakutiye ilçesi sınırlarında yeralan 85 mahalle muhtarı, belediyenin uygulamasından memnuniyet duyduklarını belirttiler. Muhtarlar, “Emlak değer fiyatlarının son halini bizimle istişare ederek belirlenmesi olumlu bir davranış. Belediye başkanımız ve yardımcılarından tüm çalışmaları için bizimle istişare etmelerini bekliyoruz. Mevcut yönetimin bu anlayışta olduğunu düşünüyoruz. Birim fiyatlar belirlenirken bölge bölge kıymetler göz önüne alındı. Bazı mahalle ve semtlerde düzeltmeler yapıldı.”dediler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?