7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Emniyete araç takviyesi

ERZURUM EMNİYETİNE ARAÇ TAKVİYESİ

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) öncesinde Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne 19 yeni araç tahsis edilirken, Gürcükapı Polis Merkezi de Avrupa standartlarına getirildi.

Güvenlik hizmetlerinin sunumunda kalite Avrupa standartlarına çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın 2010 yılını 'Polis Merkezleri Yılı' ilan etmesinin ardından, Vali Sebahattin Öztürk'ün talimatıyla Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Gürcükapı Polis Merkezi'nde pilot çalışma başlattı. Polis Merkezi'nde yapılan iyileştirmelerin ardından, Vali Sebahattin Öztürk, AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve kalabalık davetli topluluğu huzurunda rehabilite çalışması tamamlanan polis merkezinin açılışı yapıldı.

Emniyet Müdürü Çelik, Gürcükapı Polis Merkezi'nin giriş kısmından itibaren MOBESE kameralarının kayıt aldığını, kadın ve erkek nezarethaneleri ile gözaltındakilerin sıcak su ile yıkanmalarına olanak sağlayan banyo kısımlarını tanıttı. Çelik ayrıca, adli ve idari işlem için polis merkezine gelenleri giriş kısmında bayan bir görevli polis tarafından karşılanıp, kendilerine danışmanlık hizmeti sunacağını da kaydetti.

Konuşmanın ardından Vali Öztürk ve beraberindekiler iyileştirme çalışması yapılan polis merkezini dolaştı. Çıkış kapısı önündeki tekerlekli sandalye rampasının eğiminin fazla olduğuna dikkat çeken Vali Öztürk, bu durumun acilen düzeltilmesini istedi.

Bu arada 2011 Kış Oyunları öncesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ek ödenekleriyle 19 adet otomobil ile bir adet motosiklet alındı. İl ve merkez ilçede görev yapan 90 ekip otosuna ise araç takip cihazı monte edildi. Emniyet Müdürü Çelik, söz konusu sistem sayesinde vatandaşlara daha hızlı, etkin ve kaliteli mobil güvenlik hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi. GPS sistemi sayesinde ekip otolarının MOBESE merkezinden dijital haritalar sayesinde konumlarının ve hareketlerinin izleneceğine vurgu yapan Çelik,

"Vatandaşlarımıza iyi güvenlik hizmeti sunmak amacıyla bütün gayretimizi gösteriyoruz" dedi.

Yeni satın alınan araçlar ile GPS sisteminin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, 2011 Kış Oyunları'nın Erzurum'un çeşitli sorunlarının çözümünde önemli bir etken olduğunu dile getirdi.

Vali Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin son 2 yılda Erzurum'a büyük ödenekler gönderdiğine ve bunun da birçok sorunun çözümüne vesile olduğuna dikkat çekerek, "2011 Kış Oyunları vesilesiyle Erzurum'un önemli ihtiyaçları karşılandı. 2011'i bir bahane ve manivela olarak seçtik ve güzel neticeler aldık. Bu anlamda Sayın Başbakan'a ve kabine üyelerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Başbakana teşekkürden aciziz" diye konuştu.

Vali Öztürk daha sonra emniyet teşkilatına alınan araçların anahtarlarını sorumlu polislere dağıttıktan sonra bir ekip otosuna binerek gazetecilere poz verdi. Bu arada Vali Öztürk, törende kurban kesilmesine izin vermedi.

ERZURUM EMNİYETİNE ARAÇ TAKVİYESİ
ERZURUM EMNİYETİNE ARAÇ TAKVİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 16:47:03
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 18:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?