7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Emniyetten broşürlü uyarı

ERZURUM EMNİYETİNDEN BROŞÜRLÜ UYARI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında el broşürleri bastırılarak, vatandaşlar çeşitli konularda suç unsurlarına karşı uyarıldı.

Vatandaşların suç ve suçlularla karşılaştığında 155 polis imdat ve Erzurum Emniyet Müdürlüğünün yer alan telefon numaralarına bildirilmesinin istendiği el broşürlerinde, dolandırıcılık, hırsızlık konularında da uyarılarda bulunuldu.

El broşürlerinde şu uyarılara yer verildi:

"Konumu ne olursa olsun hiçbir kamu görevlisi telefon vasıtasıyla kontör talebinde bulunamayacağından, tanımadığı bir telefon numarası ve şahıs tarafından aranan vatandaşlarımızın arayan şahsın kendisine hangi sıfatla tanıtırsa tanıtsın arayan şahsa inanmamaları, onun isteği ve yönlendirmesi doğrultusunda kontör alıp ona göndermemeleri, durumu hemen 155 polis imdat telefonuna bildirmeleri gerekmektedir. Seyyar satıcı, bohçacı, falcı dilencileri kesinlikle evinize almayınız. Apartmanınıza giren veya civarda gördüğünüz bu tip kimseleri ve yabancı şahısları polise bildirmede tereddüt etmeyiniz. Cami şadırvanlarında abdest almak için veya namaz kılarken askıya astığınız ceket veya benzeri giysilerinizin cebinde paranızı veya cüzdanınızı bırakmayınız. Eşyalar mağaza, market, dükkan ve benzeri yerlerde satılır. Elden satılan eşyaların hırsızlık veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir ve fiyatları caziptir. Satın almanız halinde zor durumlara düşebilirsiniz. Çaldığını satamayan hırsız bir daha çalmaz. Polise intikal eden hırsızlık olaylarında genellikle ziynet eşyalarının kuyumcularda, diğer eşyaların ev, market ve benzeri yerlerde, inşaat malzemelerinin ise başka inşaatlarda veya hurdacılarda elden çıkarıldığı görülmektedir. Bu tür mesleklerde çalışanların çok dikkatli olmaları, kendilerine mal satmak isteyen şüpheli kişileri polise bildirmelidirler. Bilmeyerekte olsa çalıntı mal satın almanın suç olduğu unutulmamalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:04:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 12:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?