4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

En gözde kamp yeri 'Erzurum'

Atletizm milli takımı orta ve uzun mesafe sporcuları, yaz dönemi yapılacak ulusal ve uluslararası organizasyon hazırlıklarının yüksek rakım etabını Erzurum'da sürdürüyor.



Atletizm milli takımı antrenörü Yayha Sevüktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizm milli takımında yer alan 10 sporcu ve 3 antrenörle birlikte yüksek rakım antrenmanlarını Erzurum'da yaptıklarını söyledi.

Orta ve uzun mesafe koşucuları için antrenman yerlerinin iyi tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen Sevüktekin, bu noktada kamp yerlerinin iyi belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Sevüktekin, yüksek irtifa çalışmalarının en iyi yapılabileceği illerin başında Erzurum'un geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Erzurum atletizm alt yapısı bakımından eski milli atlet olan Fatih Çintimar'ın Gençlik ve Spor İl Müdürü olmasıyla birlikte büyük mesafe katetti. Erzurum'da batı illerinde olmayan nitelikte atletizm pistleri mevcut. Tesis anlamında harika işler yapılmış durumda. İklim şartları ne kadar sert gözükse de belirli dönemlerde burada çalışmanın avantajları çok fazla. Doğuda tesis sayısı yok gibi düşünülüyor, ama inanın burada olan tesisler batı illerinde yok. Ben sporcularımla birlikte 2003 yılından beri Erzurum'a kampa geliyorum.''

-MADALYA UMUDU SPORCULAR-

Sevüktekin, kamp çalışması yapan sporcuların bazılarından uluslararası organizasyonlarda madalya beklediklerini söyledi.

Özellikle Yeliz Kurt, Binnaz Uslu ve Kemal Koyuncu'dan madalya beklediklerini ifade eden Sevüktekin, hazırlıklarının çok iyi gittiğini kaydetti.

Sevüktekin, programlarında 6-7 Haziran'da, Türkiye Atletizm Şampiyonası, 20-21 Haziranda Avrupa Milletler Kupası ardından, İtalya'da yapılacak olan Akdeniz Oyunları ve Temmuz ayında Sırbistan'daki Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları ile son olarak ağustos ayında Almanya'nın Berlin kentinde yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'na hazırlandıklarını bildirdi.

-''SÜREYYA AYHAN KOP, UFKUMUZU GENİŞLETTİ''-

Milli atlet Yeliz Kurt, Erzurum'da hazırlıklarının faydalı bir şekilde devam ettiğini belirterek, Türk atletlerin Süreyya Ayhan Kop'la birlikte ufkunun açıldığını bildirdi.

Türk atletleri olarak artık şampiyona barajlarını aşmaktan ziyade, şampiyonalarda dereceye girmeyi hedeflediklerinin altını çizen Kurt, şöyle devam etti:

''Süreyya Ayhan Kop, ufkumuzu genişletti. Türk atletinin kendine güvenerek neler yapabileceğini gösterdi. Kendisinin yapmış olduğu büyük derecelerden ve madalyalardan sonra bize büyük bir yol açıldı. Ben de kendime onu örnek alıyorum. Tarzlarımız farklı, Süreyya abla yarış başlar başlamaz önde koşar ve önde bitirir. Ben daha çok sonda süratlenmeyi seviyorum.''

Amacının 800 metrede rekor kırmak olduğunu belirten milli atlet Binnaz Uslu ise antrenmanlarının çok iyi gittiğini ifade ederek, ''Öncelikle bu ay sonunda yapılacak Avrupa takım şampiyonasına hazırlanıyorum. Amacım 800 metrede yeni bir rekor kırmak'' dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 11:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?