4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

En güzel buzağıya güzel ödül

Erzurum’un Narman ilçesinde buzağı güzellik yarışması düzenlendi. Bu yıl 12.’si düzenlenen yarışmada birinci olan buzağılar sahiplerine 3 bin TL ödül kazandırdı.
İlçe hayvancılığına katkı sağlamak amacıyla Narman’da yapılan buzağı yarışmalarının 12.’si için buzağılar günler önceden hazırlandı. Kaymakam Alper Tanrısever’in teklifiyle komşu ilçelerden de hayvan sahiplerinin katıldığı yarışmaya 53 erkek, 23 dişi buzağı değerlendirmeye alındı.

Yarışma öncesi konuşan Erzurum Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Narman ilçesinin hayvancılıkta ve aşılamada il genelinde birinci, suni tohumlamada ise ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Erdoğan, bu tür yarışmaların ilçe hayvancılığının tanıtımına ve gelişmesine önemli katkı sağladığını kaydetti.

Doç.Dr. Ömer Uçar, Yard.Doç.Dr. Leyla Turgut ve Dr. Müzeyyen Kutluca’nın jüri üyeliğini yaptığı buzağı güzellik yarışmasında erkek buzağı dalında Yakup Pehlivan’a ait buzağı, dişi buzağı kategorisinde ise Oğuz Beyaz’a ait buzağı birinci oldu.

Yarışmada birinci olan buzağıların sahiplerine 3 bin lira olan ödüllerini İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok, ikincilerin ödüllerini Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, üçüncülerin ödülünü ise ilçe Kaymakamı Alper Tanrısever ver.
İlçe Tarım Müdürü Salim Pehlivan, 2 binin üzerinde boğa altı suni tohumlaması yapıldığını, yine 2008 yılında 524 addet ineğe 120 bin TL anaç sığır desteklemesi yapıldığını bildirdi.

Pehlivan, Tarım Bakanlığının yürütmüş olduğu hayvancılığın desteklenmesi tebliği kapsamında 2008 yılında 815 bin TL mazot, gübre desteği, 909 bin TL yem bitkileri 120 bin TL anaç sığır yardımı 24 bin TL aktif koloni, bin 500 TL süt ve 20 bin TL diğer destekler olmak üzere toplamda bir milyon 889 bin 500 TL tutarında çiftçiye destek ödemesi yapıldığını bildirdi.

Yarışmaya ilginin çok olduğu gözlenirken hayvancılıkla uğraşan çok sayıda vatan ve hayvan tacirleri de yarışmayı ilgiyle izledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 10:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?