6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

En yüksek puanlılara ödül

ÖSS ile 2008-2009 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksekokullarına en yüksek puanla kayıt hakkı kazanan öğrenciler düzenlenen törende cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.


Atatürk Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, en yüksek puan alan öğrencilere cumhuriyet altını verdi. Atatürk Üniversitesi’ni tercih edilen bir üniversite haline getirmek için tanıtım ve ödüllendirme anlamında çalışmalar yapacaklarını söyleyen Prof. Dr. Koçak, “Maalesef kendimizi çok iyi anlattığımızı söylemek mümkün değil. Üniversitemizi önümüzdeki dönemde hem tercih edilen bir üniversite hem de üniversitemizde bilimsel seviyeyi yükseltmek için çaba göstereceğiz” dedi.


Törende en fazla puanı alarak Eğitim, Tıp, Diş hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, İlahiyat, Hukuk, Hemşirelik, Turizm İşletme ve Otelciliği bölümlerine kayıt yaptırmaya hak kazanan Meva Bayrak, Mert Vural, Ayşe Ballıtaş, İbrahim Enes Bakan, Büşra Yartaşı, Sümeyye Karaca, Mihri Sinem Bayram, Arzu Çelebi ve Elif Kaya Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından kayıtları yapılarak cumhuriyet altını ile ödüllendirildiler.
Prof. Dr. Koçak, 2008-2009 döneminde Atatürk Üniversitesi’ne 9 bin 80 öğrencinin kayıt yaptırdığını, ek kontenjanlar ile sayının 10 bini bulacağını belirterek, geçtiğimiz yıla oranla öğrenci sayısında 2 bin artış görüldüğünü bildirdi.


Başarılı öğrenciler tören sonunda Rektörlük binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:34:00
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 16:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?