4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Enerji hatları yeraltına taşınıyor

ENERJİ HATLARI YERALTINA TAŞINIYOR

Erzurum’da enerji hatlarının yeraltına indirilmesi çalışmalarında şehrin yüzde 80’lik alanında başarı sağlandı. 2004 yılında başlatılan projeye kapsamında bugüne kadar il genelinde enerji hatlarının yüzde 80 oranında yer altına taşındığı bildirildi.

Aras Elektrik A.Ş. Müessese Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, Erzurum'daki enerji hatlarının yeraltına indirilmesi yönünde yürütülen çalışmalarda önemli bir başarı sağlandığını bildirdi.

Aras Elektrik A.Ş. Müessese Müdürü Taşkesenlioğlu, “Enerji hatlarının yar altına alınması konusundaki çalışmaları kısım kısım gerçekleştirdiğimiz ihalelerle sürdürüyoruz. Dadaşkent bölgesi tamamen tamamlandı. Yakutiye ve Palandöken bölgesinde yüzde 80 oranında enerji hatlarına yer altına aldık. Çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor” dedi.

Erzurum’da ağır kış şartları nedeniyle enerji hatlarıyla ilgili olarak çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Taşkesenlioğlu, “Bu sorunların çözümü doğal olarak da bize maliyet olarak yansıyor. Enerji hatlarının yer altına taşınması ile birlikte vatandaşlarımız hem kesintisiz enerji kullanma imkanına kavuşacak hem de işletme giderleri de büyük ölçüde düşecektir” diye konuştu.

ENERJİ HATLARI YERALTINA TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 16:02:03
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 16:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?