4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Engelli kardeşlerin dramı

ENGELLİ KARDEŞLERİN DRAMI

Erzurum’da yaşayan Kılıç ailesinin iki özürlü çocuğunun Dünya Özürlüler Günü’nde büyük bir dram yaşıyor doğuştan engelli olan iki çocuğunu tedavi ettirebilmek için her türlü çabayı gösteren baba Cevdet Kılıç ve anne Zinnet Kılıç çocuklarının durumu karşısında her gün kahroluyor.

İki özürlü çocuktan 15 yaşındaki Ozan sürekli kafasını yerlere vururken, yine zihinsel engelli ablası 26 yaşındaki Canan Kılıç ise her şeyden habersiz günlerini oturarak geçiriyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve SYDV’nın kendilerine bir çok konuda destek sağladığını dile getiren anne ve baba Kılıç, “Onları tedavi ettirebilmek her türlü yolu denedik. Bugüne kadar başarılı olamadık. Oğlumuz Ozan sürekli başını duvarlara vuruyor. Çaresizlikten kollarını bağlıyoruz. Kızım Canan sürekli oturuyor. Hiçbir şeyden habersiz kendini dinliyor. Hiç kimseyle konuşmuyor. Yıllardır yaşadığımız bu olay hepimizi çok yıprattı” dediler.

Şoförlük yaparak ailesinin geçimi sağlayan baba Cevdet Kılıç bir süre önce gözlerinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle artık şehirlerarası yola çıkamadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 15:03:02
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 15:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?