4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Engellilere bilgisayar kursu

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi ile Türkiye İş Kurumu'nun ortaklaşa düzenlediği bilgisayarlı çizim teknikleri kursunda engelli vatandaşlar eğitiliyor.


Sakatlar Derneği binasında düzenlenen 60 iş günü devam edecek olan kursta, 10 engelli vatandaş bilgisayarlı çizim teknikleri konusunda eğitimden geçiriliyor.

İkisi bayan 10 kursiyer günlük sekiz saatlik bir eğitim alırken, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Kursiyerlere ayrıca kurs boyunca günlük 15 TL destek veriliyor.


Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, kursa iş kurumuna kayıtlı engelli işsizlerin katılabildiğini belirterek amaçlarının engelli üyelerine istihdam imkanı sağlayabilmek için nitelikli bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Daha önce tasarım, muhasebe konularında kurslar organize ettiklerini anlatan Efe, bu tür aktivitelere önümüzdeki dönemlerde de devam edeceklerini bildirdi.


Kursiyerler Eda Aydın ve Yücel Kızıloğlu da, bilgisayar çizim teknikleri konusunda aldıkları eğitimle daha vasıflı eleman olabileceklerini belirterek, bu tür kurslarla istihdam imkanlarının daha da artacağını söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?