6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Enkaz bedelleri ödeniyor

Erzurum Yakutiye Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokol gereği Hasanibasri 1. Etap alanında yer alan gecekondu ve tapulu konutların arsa ve enkaz bedelleri peşin olarak ödeniyor.

Belediyeye evinin anahtarını teslim eden hak sahipleri, Zıraat Bankası Cumhuriyet şubesinden paralarını alabilecekler.

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, Kentsel Dönüşüm kapsamında Hasanibasri Mahallesi'nde yapılacak 1. Etap konut alanlarındaki hak sahiplerinin paralarının peşin olarak ödendiğini belirtti. Rabiahatun Türbesi çevresindeki 2. Etap toplukonut alanıyla ilgili çalışmalarını sürdüren Belediye, bu çalışmaların ardından bu bölgedeki hak sahiplerine de ödeme yapılacağını açıkladı. Başkan Atınç;“TOKİ ile yaptığımız protokol gereği toplu konut alanında bulunan gecekondu ve tapulu evlerin arsa ve enkaz bedellerini peşin olarak ödeyeceğiz. Protokol gereği tapu devrini yapıp evini boşaltarak anahtarını teslim edenler, bizden alacakları bir yazıyla Zıraat Bankası Cumhurişet Şubesinde TOKİ’nin bloke edilen hesabından anında paralarını alabilecekler. 1. Etap Toplu Konut alanı olan Hasanibasri mahallesinde arsa ve enkaz bedelini peşin almak isteyen 43 vatandaşımız devir işlemlerini bitirdikten ve evini boşaltıp anahtarını teslim ettikten sonra anında bankadan paralarını alacaklar. Ödemeler başladı.” dedi.

Fahrettin Atınç, Hasanibasri Mahallesinde başlanılacak 1. Etap toplu konut alanında 43 hak sahibinin paralarını talep ettikleri, 108 hak sahibinin ise TOKİ ve Belediye ile anlaşmaya varılmasının beklendiğini söyledi.Atınç, “Bizim uygulamamız Kentsel Dönüşüm Projesi açısından önemli bir adım. Dönüşümün yapıldığı bölge bilindiği gibi çoğunlukla gecekondu ve topraktan yapılmış evlerden oluşuyor. Bunların çoğunluğu her şiddetli yağmurda hasar görüyor. Bu çağda böylesi evlerde oturmak güvenlik ve sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Belediyeler de bu bölgelere hizmet veremiyor. Vatandaşlarımızı Kentsel Dönüşüm Projemize destek olmaya çağırıyoruz. İsteyen aynı bölgede yapılacak modern konutlara sahip olabilecek, isteyeninde parasını anında ödeyeceğiz. Şehrin önemli bir sorununa neşter attık. Eleştirilere açığız, ama olumlu gelişmeler için de herkesimin bize destek olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?