6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erdoğan'a at hazırlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Erzurum'da 120 atlı ciritçi karşılayacak. Başbakan Erdoğan için de safkan Arap Atı "Hey Dadaş" atı hazırlandı. 

Atlı ciritçilerle Başbakan'ı karşılamaya hazırlandıklarını söyleyen AK Partili Dadaşköy Belediye Başkanı Güven Gülüm, Başbakan Erdoğan'ın binmesi için özel bir at hazırlandığını belirtti. Safkan Arap atı "Hey Dadaş"ı test eden Başkan Gülüm, atın güvenli olduğu söyledi. 

Dadaşköy Belediye Başkanı Güven Gülüm, "Başbakanımız 2003'te İstanbul Bayrampaşa Şehir Parkı'nda bindiği atın huysuzlanması sonucu düşmüştü. Ama biz kendisine çok güzel bir at hazırladık. Kent merkezine girişte 120 atlı ciritçi tarafından karşılama yapacağız. 'Hey Dadaş' da orada olacak. Başbakanımız isterse Erzurum'a at üzerinde giriş yapacak" diye konuştu. 

Geçtiğimiz yıl Erzurum'da yapılan yarışmada bölgenin en güzel atı seçilen "Hey Dadaş" ı Başbakan Erdoğan'a hediye edeceklerini söyleyen Başkan Gülüm, atın çok asil olduğunu ve Başbakan Erdoğan'a da herhangi bir sorun çıkarmayacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 17:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?