4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erdoğan'dan Erzurum'a teşekkür

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisinin il kongresinde Erzurumlulara teşekkür etti.

29 Mart yerel seçimlerinde partilerini büyük destek sağlayan Erzurumluların emanetinin omuzlarında olacağını kaydeden Erdoğan, dadaşı hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi.


“Erzurum yiğitliğin şehri, Erzurum cesaretin şehri, Erzurum özü bir, sözü bir insanların şehri, Erzurum dadaşların şehri. Dadaşlar diyarı Erzurum’u Erzurum’un tüm dadaşları selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, Erzurum’un 29 Mart yerel seçimlerinde bir kez daha AK parti diyerek Erzurum için büyük yatırımlara büyük projelere devam mesajı verdiğini kaydetti.
Başbakan Erdoğan, “Büyükşehir belediyemiz 5 yıllık süreçte Erzurum’a büyük hizmetler kazandırdı yeni dönemde de hizmetlere aynı şekilde devam edecek. 90 yıldır devam eden su sorunu Palandöken suyunu Erzurum’a taşıyarak çözdük. Erzurum’un önümüzdeki onlarca yıllık su ihtiyacını karşıladık” dedi.


29 Mart yerel seçimleri öncesi Erzurum’a gelmeyi çok arzu etmesine rağmen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle programlarını iptal ettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, “Bugün buradan merhum Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet dilmiyorum. O gün buraya gelemesem de sizlere hitap edemesem de siz gerekeni yine yaptınız. Erzurum 29 Mart seçimlerinde bir kez daha bu harekete sahip çıktı. Erzurum 29 Mart seçimlerinde bir kez daha büyük düşünerek bir kez daha kendisine yaraşanı yakışanı yaptı. 2004 yerel seçimlerinde yüzde 49 oy oranıyla AK Parti diyen Erzurum 29 Mart’ta yine aynı şekilde yüzde 51 oy oranıyla daha gür bir şekilde AK Parti dedi. Bugün buraya sadece bu kongre için gelmedik, bugün buraya aynı zamanda 29 Mart yerel seçimleri sebebiyle sizlere teşekkür etmeye geldik.

Biz size inanıyoruz güveniyoruz siz de bize güveniyorsunuz inanıyorsunuz ve bu yolda biz de kararlı bir şekilde tıpkı aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece, Gideceğiz gündüz gece. Mevsim ayrımı yapmadan kar boran fırtına demeden gedeceğiz.Teşkilatımın tüm mensuplarını il ilçe belde, mahalle köy sandık teşkilatlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 


Erdoğan daha sonra şunları söyledi; “Bize gönül veren destek veren hiçbir şey yapmasa bile hayır dualarını eksik etmeyen Erzurumlulara hürmetlerimi ifade ediyorum. Erzurum’un emaneti bizim omuzlarımızdadır. Yaklaşık 7 yıl boyunca Erzurum’un emanetini büyük bir gururla taşıdık. 81 vilayetin tamamında olduğu gibi Erzurum’un emanetine helal getirmedik. Huzurlarınıza alnımız açık, başımız dik bir şekilde çıktık. Bundan sonra da o emaneti gururla şerefle taşıyacağız O emaneti asla ve asla yere düşürmeyeceğiz. Avlarlı Efe’ye bugüne kadar mahcup olmadık bundan sonra da mahcup olmayacağız. İbrahim Hakkı Hazretlerine mahcup olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Kazım Karabekir Paşa’ya, Kara Fatma’ya, Nene Hatun’a, nice şehitlere nice gaziye mahcup olmadık bundan sonra da olmayacağız. Dadaşlara mahcup olmadık, Allah’ın izniyle bundan sonra da olmayacağız.”
8 YIL SONRA VEDA ETTİ


AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar Erzurum İl Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Tanfer bugün yapılan kongre ile görevi bıraktı. Kongreye katılmak üzere Erzurum’a gelen Başbakan Erdoğan’ın teşekkür plaketi ile ödüllendirdiği Tanfer, kongre sonunda partililerle vedalaştı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 20:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?