4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erdoğan'ın açılış gururu

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ERZURUM ZİYARETİ

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nin yeni binası ve bir dizi yatırımların açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siz bizi iyi biliyorsunuz, desteğini hiç esirgemediniz, bizi bölmek isteyenlere birliğimizi kıskananlara en büyük cevabı Erzurum verecektir" dedi.

Hükümetleri döneminde Erzurum'da eğitimden sağlığa her alanda yatırımlar yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, sağlık hizmetleri için 327 milyon ödediklerini söyledi. Erzurum'un hava ambulansını ilk kullanan il olduğunu ifade eden Erdoğan, belediye hizmetleri bakımından da önemli yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Erzurum'da toplu konutta önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Erdoğan, "Toplu konutta büyük hizmetler yaptık. Bugüne kadar 5 bin 225 konut uygulaması başlattık. Bunlardan 3 bin 426'sı tamamlandı. 883 konutun anahtar teslimini de bugün törenle yapıyoruz. Bütün projelerimizi tamamladığımızda 11 bin 571 konut yapmış olacağız" dedi.

2002 yılında 87 kilometre olan bölünmüş yol ağını 329 kilometreye ulaştırdıklarını anlatan Erdoğan, 2011 Kış Oyunlarıyla birlikte Erzurum'un büyük bir sıçrama yapacağını söyledi. Kış oyunları için 500 milyon liralık bir yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan, iç ve dış engeller kalktıkça yurt genelinde kalkınma ve refah için daha büyük adımlar atacaklarını kaydetti. Erzurumluların bugüne kadar kendilerine sürekli destek verdiğini vurgulayan Erdoğan, "Verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Siz bizi iyi biliyorsunuz, desteğini hiç esirgemediniz, bizi bölmek isteyenlere birliğimizi kıskananlara en büyük cevabı Erzurum verecektir" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ERZURUM ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ERZURUM ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ERZURUM ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ERZURUM ZİYARETİ

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 18:19:03
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 20:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?