6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erik ilaç deposu

Uzmanlar, bol miktarda B vitamini içeren eriğin sağlık için çok yararlı olduğunu belirterek, eriğin karaciğer, kalp, böbrek, sindirim istemi ve romatizma gibi hastalıklara iyi geldiğini söylediler.


Türkiye'nin hemen her yöresinde yetiştirilen ve vatandaşların en çok tükettiği meyveler arasında yer alan erik, daha çok taze meyve olarak tüketildiği gibi komposto, hoşaf, şurup, pekmez, reçel, marmelat veya kurutularak saklanıyor. Satın alırken, canlı yeşil, sert, sulu ve lekesiz olan eriklerin seçilmesi tavsiye edilirken erik, bol miktarda B vitaminleri içeriyor. Uzmanlar, eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyve olduğunu belirtiyorlar.


ERİK İLAÇ DEPOSU
Eriğin birçok hastalığa iyi geldiğini ve bol miktarda vitaminli olduğunu belirten uzmanlar, şunları söyledi, “100 gram taze erik; 66 kalori, 17.8 gram karbonhidrat, 299 miligram potasyum, 17 miligram fosfor, 2 miligram sodyum, 18 miligram potasyum, 0.5 miligram demir, 0.4 miligram lif içeriyor. Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin, tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesi öneriyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 18:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?