4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

ERVAK 7 yaşında

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) kuruluşunun yedinci yılını kutladı.

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Erzurum’da kadınlara stres attırabilmek için çay partisi düzenlediklerini söyleyen ERVAK Başkanı Neşe Ahıskalı, “Erzurum’un zorlu geçen kışına, iş imkanlarının yetersizliğine, geri kalmışlığa mahkum edilmesine, eğitimindeki kısıtlı imkanlarına rağmen şehrimiz eşsiz bir marka şehridir” dedi.
“Kuruluşumuzla birlikte, her yıl düzenlemekte olduğumuz birlik, beraberlik ve dostluk çayının bu yıl 7’ncisini kutluyoruz” diyen Ahıskalı, şunları ifade etti, “İnsani olma, vicdani olma ve yardımlaşma yolunda epey mesafe kat ettiğimize inanıyorum.Yoğun kış şartlarının yaşandığı Erzurum’da kadınları bir nebze de olsa stresten uzaklaştırmak, onları eğlendirmek için buradayız”
Sosyal sorumluluk projesi olarak şevkat evi ile ortaklaşa yürüttükleri folklorik bebekleri satışa sunduklarını da açıklayan Ahıskalı, “Şevkat Evi’nin yapmış olduğu folklorik bebeklerden elde edilen gelir, hem Şevkat evine, hem de okuyan öğrencilerimize burs olarak verilecek. Maddi durumu iyi olmayan Erzurumlu iki aileye de destek çıkılacak. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TUĞBA BASDEM ÇAY GÜZELİ SEÇİLDİ


ERVAK’ın düzenlemiş olduğu çay partisinde 5 yarışmacı çay güzeli seçilebilmek için çaba gösterdi. Jüri üyelerine kendilerini beğendirmeye çalışan yarışmacılar, her telden oyun oynadılar, haya çektiler. Jüri üyeleri çay güzeli olarak 24 yaşında öğretmen olan Tuğba Basdem’i seçti. Basdem’e ödül olarak paket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:57:18
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 18:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet berberoğlu IP: 88.230.103.xxx Tarih : 6.01.2009 18:55:22

Selam Alyeküm Sevgili Hemşerilerim yapmış olduğunuz çalışmaları duyuyorum ve varlığınızla gururlanıyoruz ama bayan kardeşlerimin filistinin en kanlı günlerinde yapmış olduğu çaypartisine bir anlam veremedim.Ervak üyelerinin biraz daha şuurlu olması gerekirdi.Neyse bu gibi vurdumduymaz tavırların son bulması temmennisiyle kalbinizin sahibene mevla teala hazretlerine emanet ediyorum