4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum -15'i gördü!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sis ve ayazın yanı sıra etkili olan soğuk hava adeta her şeyi dondurdu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 15 derece olarak ölçüldü.
 

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde sabah saatlerinde sis ve ayaz da yoğun olarak görüldü. Sis nedeniyle görüş mesafesi Erzurum kent merkezinde yaklaşık 5 metreye kadar düşerken ayaz nedeniyle ağaçlar kırağı tuttu. Gece eksi 15 derece soğuk havanın yaşandığı Erzurum adeta buz kent görünümüne büründü. Soğuk nedeniyle her şey buz tutarken otomobiller çalıştırılamadı.

Erzurum'da soğuk havada yaşam şartlarının oldukça zor olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Doğu Anadolu Bölgesi'ne hükümet tarafından farklı bir yöntem uygulanması doğru olur. Batıyla doğu arasında uygulanan vergi şartları ve benzeri durumlar aynı tutulmamalı. Burada insanlar kazandığı parayı odun, kömür, sağlık ihtiyaçlarına harcıyor" dediler.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları; Erzurum eksi 15, Erzincan eksi 6, Ardahan eksi 12, Ağrı eksi 13, Bayburt eksi 9 Iğdır eksi 4 ve Kars eksi 13.

Günün beklenen sıcaklık değerleri ise; Erzurum'da eksi 3, Erzincan'da 5, Ardahan'da 0, Ağrı'da eksi 2, Bayburt'ta 2, Iğdır'da 7 ve Kars'ta eksi 2.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 11:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?