4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum -20 derece!

DOĞU'DA BEYAZ ESARET

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü bölgede adeta beyaz esaret yaşanıyor.

Erzurum'da bir haftadan beridir devam eden kar yağışı ve soğuk hava etkisini arttırıyor. Özellikle gece etkili olan dondurucu soğuk hava, vatandaşları zor durumda bırakırken, bazı sürücüler araçlarının donmaması için otomobillerini battaniyelere sarıyorlar. Aziziye Mahallesi'nde otomobilini battaniye sararak korumaya çalışan Cemal Tarlan, "Özellikle gece hava çok soğuk oluyor. Aracın donmaması ve akü problemi yaşamamak için her akşam arabamı battaniye ile sarıyorum. Böylece sabah otomobili çalıştırmak

daha kolay oluyor. Bu uygulamaya yaklaşık 3-4 ay devam edeceğim" dedi.

Kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeyen Erzurumlu çocuklar ise kızakla kayarak, kartopu oynayarak karı eğlenceye dönüştürüyorlar. Çocuklar, kar üzerinde misket oynarken soğuk havanın etkilediği güvercinler ise yem bulabilmek için kaldırımlarda ve fırın önlerinde ilginç görüntüler oluşturdular.

Öte yandan Erzurum'da etkili olan kar yağışı ile birlikte çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum merkez ve bağlı ilçelerde 160 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldular.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini belirtirken, yağışlı havanın hafta sonunda da etkili olmasının beklendiğini kaydettiler.

DOĞU'DA BEYAZ ESARET
DOĞU'DA BEYAZ ESARET
DOĞU'DA BEYAZ ESARET
DOĞU'DA BEYAZ ESARET
DOĞU'DA BEYAZ ESARET
DOĞU'DA BEYAZ ESARET
DOĞU'DA BEYAZ ESARET
DOĞU'DA BEYAZ ESARET
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 18:48:03
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?