3
Mayıs
2024
Cuma
ERZURUM

Erzurum: Bu çocuklar okula yakacaklarını kendileri getiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki köy okulları için yeterli yakacak ödeneği vermeyince, olan binlerce minik öğrenciye oluyor.

Dışarıda hava ısısı eksi 30 dereceyi bulurken, çocuklar sınıflarda montlarıyla oturuyor ve evlerinden getirdikleri tezekleri sobada yakarak ısınmaya çalışıyorlar.
Erzurum merkeze bağlı 12 kilometre uzaklıktaki Ortadüzü Köyü’ndeki ilköğretim okulu, yakacak sıkıntısına çare arıyor.

Muhtar Ali Arslan, konuyla ilgili olarak Erzurum Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde sürdürdükleri girişimlerden sonuç alamamaktan yakınıyor. Doğuda kış şartlarının çok çetin geçtiğini ve hava ısısının eksi 30 dereceyi bulduğunu ifade eden Muhtar Arslan, "Neredeyse yeni yıla giriyoruz, okullara henüz yakacak ödeneği çıkarılmadı. Bir öğretmenin görev yaptığı okulumuzun ısınma sorununu, öğrencilerin eline verdiğimiz tezek veya odunlarla çözmeye çalışıyoruz. Okulda sobayı bazen müstahdem, bazen de öğrenciler mazotla yakıyor. Geçenlerde Doğubeyazıt’ta meydana gelen üzücü olayın burada da yaşanmasından korkuyoruz. Yetkililerin, bu probleme bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Dondurucu soğuktan korunmak için sınıfta montlarıyla oturan öğrenciler ise, evlerinden getirdikleri odun ve tezekleri sobada yakarak ısınabildiklerini belirtirken, okula kömür yardımında bulunan Muhtar Arslan’a teşekkür etti. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, yetkililere seslerini duyurabilmek için, "odun istiyoruz, kömür istiyoruz, üşüyoruz" diye bağırdı.

ERZURUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 11:51:49
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?