8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Erzurum 2011’e hazırlanıyor

ERZURUM 2011’E HAZIRLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi 2011 Üniversite Kış Oyunları öncesinde şehirden dört bir yanında başlattığı peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan peyzaj çalışması ile farklı nitelikteki ağaçların dikildiğini ve güzel bir görüntü oluştuğunu belirten Başkan Küçükler,.”Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın 25’incisine 2011’de ev sahipliği yapacak Erzurum’da peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kentteki ana caddeler, meydanlar ve sembol haline gelmiş tarihi eserlerin etrafında geniş çaplı peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız süratle devam ettiriliyor” dedi.

Kış Oyunları öncesi, Cumhuriyet caddesine dikilen süs elması ağaçlar ve ışıklandırmaları şimdiden Cumhuriyet caddesine güzel bir görüntü vererek vatandaşların beğenisini topluyor.

Ana arterlerde cadde ve kaldırımları andezit taşlarıyla döşeyerek, yeşillendirme çalışmaları ile şehre modern bir görünüm kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi Park bahçeler Ekiplerimiz kaldırım ve peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra şehri güzel bir görünüme kavuşturma açısından şehrin diğer noktalarında da benzer düzenlemeler yapılıyor. Bu bölgelerdeki çalışmalarda önemli mesafeler kat edildi. Özellikle Büyükşehir Belediyesi sorumlu olduğu tüm ana arterlerde de yağmursuyu can suyu hatlarının döşenmesiyle birlikte peyzaj çalışmalarımız daha da hızlandı” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca; Tortum yolu, Çatyolu, Aziziye Yönetim Caddesi, Kayak yolu, Havaalanı gibi şehrin giriş çıkış noktalarında, Palandöken üst yol Palandöken alt yol caddelerinde de yeni düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Küçükler, adeta bir şantiye görünümündeki Erzurum'da sürdürülen bu çalışmalar nedeniyle vatandaşların geçici bir süre rahatsızlık yaşadıkları belirtilerek, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasıyla sıkıntıların sona ereceği kaydetti.

Erzurum'un şehir estetiği açısından çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını aktaran Başkan Küçükler, “Erzurum'un gelecekte sorunsuz bir kent olmasını sağlamak, çocuklarımıza daha güzel bir Erzurum bırakmak için bir yandan alt yapı yatırımlarını sürdürürken, diğer yandan da şehrimizin daha güzel bir görünüme kavuşması için üst yapı yatırımlarına devam ediyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin dört bir yanında yoğun bir şekilde yatırım ve hizmetlerimiz sürüyor. Yeni yol kenarlarını genişletme, asfalt, kaldırım ve peyzaj düzenleme çalışmalarımız belli bir program doğrultusunda aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında vatandaşlarımıza geçici rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Ancak, çalışmaların tamamlanmasıyla hemşerilerimiz çok daha modern ortamlarda yaşama imkanı bulmuş olacaklardır. Hizmete sunduğumuz diğer yatırımlarda olduğu gibi, bundan sonra hizmete sunacağımız yatırımlarımız da ümit ediyorum ki vatandaşlarımızın büyük takdirini toplayacaktır. Kendilerine çalışmalar sırasında gösterdikleri duyarlıktan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

ERZURUM 2011’E HAZIRLANIYOR
ERZURUM 2011’E HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 15:41:04
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 15:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?