7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum AVM 1 yaşında

ERZURUM AVM 1’NCİ YILINI KUTLUYOR

İlk kez 2009 yılında kapılarını Erzurumlulara açan Erzurum Alışveriş Merkezi, bir yılda 7,5 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kısa zamanda alışveriş ve eğlence anlayışına getirdiği yüksek standartlarla, sadece alışveriş değil, aynı zamanda bir "yaşam merkezi" olmayı başardı

İlk kez 2009 yılında kapılarını Erzurumlulara açan Erzurum Alışveriş Merkezi, (Erzurum AVM) 1’inci yılını 21 – 22 – 23 – 24 Ekim 2010 tarihlerinde 4 gün 4 gece etkinlikler ile kutladı. Etkinlikler kapsamında 22 Ekim 2010, Cuma günü pasta kesim töreni düzenlendi. Törene Erzurum protokolü başta olmak üzere çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Gölge oyunlarının ve diğer sürpriz canlı performansların sergilendiği yıldönümü etkinlikleri kapsamında, tüm Erzurumlular birbirinden güzel hediyeleri anında kazanma ve doyasıya eğlenme fırsatı yakaladı. Erzurumlu miniklerin de unutulmadığı kutlamalarda çizgi karakterlerinin yer aldığı animasyon gösterileri ve pamuk şeker ikramı yapıldı.

ERZURUM’UN KENTSEL EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

Atatürk Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli devlet kurumlarına ev sahipliği yapan ve bölgesel bir idari merkez olma niteliği taşıyan Erzurum’un bu özelliği ile gün içinde çevre illerden önemli bir ziyaret trafiğine sahip olduğunu vurgulayan Erzurum AVM Genel Müdürü Hakan Altın, Erzurum Alışveriş Merkezi’nin gerek Atatürk Üniversitesi’ne ve şehrin konut yapılaşmasının yoğun olduğu bölgelerine, gerekse de kış turizmi için yeni bir merkez olan Palandöken’e çok yakın mesafede olduğunu belirtti. Altın, Erzurum AVM açılmadan önce özellikle bölgeye kış turizmi için gelen turistlerin vakitlerinin tamamını otellerinde geçirdiğini ve Erzurum’un kentsel ekonomisi için herhangi bir katma değer yaratmadığını, oysa Erzurum AVM ile birlikte, özellikle kış turizmi için Erzurum’a gelen turistlerin vakitlerini alışveriş merkezi içerisinde değerlendirdiklerine, alışveriş yaptıkları ve dolayısıyla Erzurum’a katma değer sağladıklarına dikkat çekti.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NİN ÇEKİM MERKEZİ OLDU

Altın, Erzurum AVM’nin bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi olması nedeniyle ilgi çekici özelliği sahip olduğunu ve AVM’ye Erzurum’un ilçeleri başta olmak üzere, Erzincan, Kars, Ağrı, Artvin, Bayburt, Iğdır, Ardahan illerinden de önemli sayıda ziyaretçi geldiğini belirtti. Erzurum AVM’yi yılın her mevsiminde en çok İranlı turistlerin ziyaret ettiğini söyleyen Altın, özellikle kış döneminde Rusya, Gürcistan ve Azarbeycan’dan gelen turistlerin alışveriş merkezini ziyaret ettiklerine dikkat çekti ve turistlerin alışveriş alışkanlıklarına yönelik sözlerine şöyle devam etti: “Gelen turistlerin yaptıkları alışverişler de farklılık gösteriyor. Örneğin; İranlı turistler tekstil ve takı alışverişi yaparken, Rus turistler deri ve aksesuar ağırlıklı alışveriş yapıyorlar. Erzurum halkı özellikle Erzurum’da daha önceleri bulamadıkları ulusal ve uluslararası markalardan alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Tekstil, ayakkabı ve elektronik ürünler, harcama kalemlerinin başında geliyor. Yiyecek-içecek alanında yapılan tercih ise daha çok uluslararası markalar yönünde. Daha çok hızlı yemek ürünleri tüketiliyor, bunun yanında ulusal kahve zincirlerinin AVM’de yer alması kahve tüketiminde de hatırı sayılır bir şekilde artmasına yol açıyor.”

7,5 MİLYONU AŞKIN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen pazarlama çalışmalarında en önemli olan unsurun kiracılara satış olarak geri dönüş olduğunu vurgulayan Erzurum AVM Genel Müdürü Hakan Altın düzenlenen yıldönümü etkinlikleri ile hem alışveriş merkezine giriş sayısını artırmayı hem de mağazaların satışlarına bunu yansıtmayı amaçladıklarını belirtti. Altın sözlerine şöyle devam etti:“Erzurum Alışveriş Merkezi 1 yaşına girdi. Geride bıraktığımız bir yılda 7,5 milyonu aşkın misafirimizi ağırladık. Kaliteli, güvenli, güler yüzlü hizmeti sunmak için her geçen gün kendimizi yeniledik. Müşteri giriş sayılarına baktığımızda doğru zamanda doğru çalışmalar yaptığımızı görüyoruz. Erzurumlulara hizmet vermekten mutluyuz. Erzurum halkının yeniliklere açık olması, değişime kolay adapte olması ve hizmet kalitesine vermiş oldukları hızlı reaksiyonlar Alışveriş Merkezi kültürünün hızlı bir şekilde özümsenmesini sağladı. Zaten alışveriş merkezinde ortaya çıkan ciro hacmi bunu destekleyecek niteliktedir. Misafirlerimizin memnuniyeti için kampanyalarımıza, çalışmalarımıza önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Erzurum Alışveriş Merkezi’nin gerçek sahipleri olan misafirlerimizle 1’inci yaşımızı büyük bir coşkuyla kutladık. Bu önemli günde bizimle mutluluğumuzu paylaşan tüm Erzurumlular’a teşekkür ediyoruz.”

ERZURUM AVM 1’NCİ YILINI KUTLUYOR
ERZURUM AVM 1’NCİ YILINI KUTLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 12:10:04
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 12:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?