4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum barınağından kısırlaştırma

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde başıboş köpekler, ameliyatla kısırlaştırılarak yeniden doğaya bırakılmaya başladı.
 
Başıboş hayvanların tehlike saçmaması için Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce Çat yolu üzerinde 5 bin metrekare alan üzerine Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi kuruldu. Bunun üzerine sokaklarda başı boş gezen ve tehlike saçan köpekler birer birer toplanarak merkeze alınmaya başladı. 

Toplanan köpeklere merkezde kuduz aşısı yapılıp küpelendirildikten sonra ameliyata alınarak kısırlaştırma işlemi uygulanıyor. Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Okumuş ve Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Şube Müdürü Veteriner Seyfullah Yazıcılar tarafından yapılan ameliyatlar bugün basın mensuplarına gösterilirken, kısırlaştırılan köpekler daha sonra tekrar doğaya bırakılıyor. 

Şimdiye kadar 20'ye yakın köpeğin ameliyatla kısırlaştırıldığını bildiren Prof. Dr. Zafer Okumuş, "Bu merkez Doğu Anadolu Bölgesi'nde tek ve örnek bir merkez. Başıboş hayvanlar burada kısırlaştırılıyor. Avrupa Birliği (AB) standartlarında uygulama yapılıyor" dedi. 

Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Şube Müdürü Veteriner Seyfullah Yazıcılar da, ''Barınağımızda hayvanlara hastalık taraması, aşılama, tedavi, kısırlaştırma, küpeleme ve kayıt altına alma işlemleri yapılmaktadır. Barınağımız özellikle kuduz başta olmak üzere hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz hastalıkların önlenmesi ve çevre sağlığının korunması açısından son derece önemli bir görev üstlenmiştir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:08:24
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 17:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?