7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum barosu Kosova'yı kutladı

Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan, bağımsızlığı ilan eden Kosova'yı kutladığını belirterek, Kosava'ya "Binlerce yıl bağımsızlık" temennisinde bulundu.

Naci Turan, Avrupa Birliği'nin (AB) çifte standart uyguladığını da savunarak, Türkiye'nin dayatmak istenilen bazı yasalarla bu çifte standart uygulamasına maruz kaldığını ileri sürdü.

Vakıflar Yasası'nın AB'nin dayatma politikasıyla uygulamaya sokulan bir yasa olduğunu söyleyen Naci Turan, Türkiye'nin bu yasayla ileride büyük sıkıntılar yaşayacağını ifade etti. Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AB, Türkiye'ye uygulanan dayatmanın ve çifte standardın yeni bir örneğini oluşturdu. Muhalefet, iktidara bu konuda gerçekten olumlu muhalefet yapmasına rağmen iktidarın bu muhalefete AB'nin telkinleri ile kulağını ve gözünü tıkaması hayret ve endişe vericidir. AB'nin Türkiye'ye karşı çifte standardını dile getirdiğimizde bize ya da dile getiren diğerlerine karşı Türk medyasında ve Türk siyasi hayatında müthiş bir saldırı ve suçlama vardır. Eğer AB'nin çifte standartlarını dile getiriyorsan ve kabul
edilemez buyruklarına hayır diyorsanız gerici, çağ dışı, ırkçı gibi suçlama ve sindirmeleriniz hazırdır. Fakat Avrupa'nın ortasında Yugoslavya'nın bölünmesinden sonra bir çok devlet doğmuş, en son Kosova Cumhuriyeti de AB ülkelerinin kahır ekseriyetiyle tanınmıştır. Ben de bu tanımayı içtenlikle kutluyor, Kosova'ya binlerce yıl bağımsızlık temenni ediyorum. Ancak bu utanç verici çifte standardı da Rusya dile getirdi. Demek ki AB'nin çifte standardını da bir kısım medya çevreleri ve yine bir kısım teslimiyetçi siyasiler haricinde de görüp dile getiren çevreler varmış. Türkiye'de sıradan 3'ncü sınıf Ermeni bir gazeteci öldürüldü onun haberleriyle yatıp, kalkıyoruz. Elbette ki ölümüne herkes gibi biz de üzüntü duyuyoruz. Ama çifte standarda dikkat çekmek istiyoruz. Almanya'da, Danimarka'daki olayların Türkiye'de cereyan ettiğini bir an için düşünsek bizim malum çevreler Türk milletini sokağa çıkamaz hale getirirler. Yine çifte standarda değinmek gerekirse Vakıflar Yasası'nda kanunlaştırdığımız metni niçin Yunanistan'da aramadık. Bizim yabancılara ve Türk vatandaşı gayri Müslimlere bahşttiğimiz hakları Batı Trakya'daki Türk azınlığı için niye istemedik. Azınlık hakları ile hop oturur, hop kalkan malum çevremiz Batı Trakya'daki Türk varlığı için niye ağızlarını açmazlar. Son zamanlarda Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni çok sık okur olduk. İbretle okuyorum, hayretle, hayranlıkla okuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 18:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?