6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Erzurum bu ay içinde şantiyeye dönüşüyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kente hizmet yolunda önemli projelerin bu ay içinde başlatılacağını belirtti. Dün Kongre Caddesi esnafını ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Küçükler, Erzurum’un sezon sonuna birçok sorundan arınmış olarak gireceğini belirterek, "Erzurum bu ay içinde şantiyeye dönüşecek" dedi.

Başkan Küçükler, trafik konusundaki yeni düzenlemelerin şehirdeki ulaşıma rahat nefes aldırdığını, bu konudaki eleştirilerin haksızlığının ise ilerleyen günlerde daha belirgin ortaya çıkacağını söyledi. Başkan Küçükler, Cedit Mahallesi’ndeki kamulaştırma çalışmaları tamamlanan alana çok katlı otopark yapılacağını ve Taşmağazalar’ın trafiğe kapatılacağını belirtti.

Kentin değişik bölgelerinde yıl sonuna kadar 2 köprülü kavşak yapılacağını kaydeden Başkan Küçükler, İstasyon Kavşağı’na yapılacak köprülü kavşağın temelinin bu hafta içerisinde atılacağını kaydetti. Küçükler, "İstasyon Caddesi’nden İstasyon önüne inen kesimde yapacağımız köprülü kavşağı en kısa sürede bitireceğiz. İkinci köprülü kavşak temeli ise inşaatı ihale safhasındaki SSK önüne yapılacak. Bunun yanında Dadaşkent ve Şükrüpaşa alt geçidinin proje ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Kısacası Erzurum bu yıl iki köprülü kavşak ile iki alt geçide kavuşmuş olacak. Bu hizmetler sonucu kent içi trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak" diye konuştu.

Kış sonrası bozulan yolların onarımı için 3 bin ton asfalt kullanıldığını ifade eden Başkan Küçükler, Haziran ayında kentin ana caddelerindeki asfaltlama çalışmasının özel sektöre yaptırılacağını kaydetti. Başkan Küçükler şöyle devam etti:

"Ağır kış şartları sonrası yollar önemli ölçüde tahrip oluyor. Bu yıl çok kaliteli asfalt atacağız. Özel sektöre yaptıracağımız asfalt en az 3-5 yıl gidecek. Ve bu bir ilk olacak. Diğer yollardaki bozulma olaylarını önlemek için taş parke çalışması yapacağız. Kısacası Erzurum’un bozuk yol problemi, akılcı ve kaliteli çalışmalarla aşılmış olacak."

Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yeniliğe açık olduklarının altını çizen Başkan Küçükler, Katı Atık Projesi’nde temeli 21 Haziran’da atacaklarını kaydetti. Projenin kısa sürede tamamlanacağını ve kentteki çöp sorununun tarih olacağını söyleyen Başkan Küçükler, "Yeniliklerden korkan cahillerden olmayacağız. Yenilikler bilim ışığındaysa faydalıdır. Bu kente faydalı olduğuna inandığımız her şeyi çekinmeden yapacağız.

Birçok konuya akıcı çözüm getirildi. Sırada Katı Atık Projemiz var. Bu proje tamamlandığında kentte çöp sorunu kökten halledilmiş olacak. İshale hattı yine bu yıl tamamlanacak. Tarihi eserler etrafındaki çalışmalarımız devam edecek. Çifte Minareli Medrese önündeki projemiz kısa süre içinde gerçekleşecek. Rüstem Paşa etrafındaki çalışmanın ihalesi yine yıl içinde yapılıp tamamlanacak. Asri Mezarlık önündeki mermercileri çıkardık. Buranın projesi tamamlandı" şeklinde konuştu.

Doğalgaz kullanımının yararlarına da değinen Başkan Küçükler, esnafa, "Bizi iyi takip edin, bu yıl hayata geçireceğimiz projeler sayesinde esnafımız da rahat edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 15:57:57
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?