4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Erzurum buz kesti!

DOĞU'DA SOĞUK HAVA ETKİLİ OLUYOR

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç ve Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımının etkisi altında bulunuyor. Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 20, Ardahan'da 13, Kars'ta 13, Ağrı'da 10, Iğdır'da 3, Erzincan'da 4 ve Bayburt'ta 9 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da eksi 8, Ardahan ve Kars'ta 0, Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da 4, Iğdır'da 3 ve Bayburt'ta eksi 1 derece olması bekleniyor.

Şehir merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum'da 8, Kars'ta 6, Ağrı'da 2, Ardahan'da 3 ve Bayburt'ta 5 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede etkili olan soğuk hava, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk havanın etkisiyle buzlanmanın meydana geldiği yollarda, araç trafiğinde aksamalar yaşanıyor. Sürücüler, buzlanma sebebiyle direksiyon hakimiyetini güçlükle sağlayabiliyorlar.

Bölgedeki belediyeler, kent merkezlerinde iş makineleriyle kar temizliği yaparken, kara yollarında da buzla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, sürücülere kara yollarında buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 10:09:02
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 10:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?